¨

Patienter: Regioner gør det godt nok

Foto: TV ØST

Selv om nogle ting i regionerne kunne være bedre, så skal de ikke nedlægges, mener Danske Patienter.

Mens den borgerlige side af Folketinget taler stadig højere om at tage livet af regionerne i Danmark, så advarer Danske Patienter mod at nedlægge regionerne.

- Vi mener, regionerne har gjort det meget godt.

- Når det ikke altid har fungeret 100 procent, så er det ikke regionernes eksistens, der er problemet, men snarere at man har bygget et system op, hvor ansvarsfordelingen mellem staten og regionerne ikke altid har været helt klar, siger Lars Engberg, formand for Danske Patienter.

Han fortsætter:

- Dem der bruger pengene har ikke ansvaret for at skaffe dem, og det er ellers et sundt princip. Det har i enkelte tilfælde givet nogen ansvarsforflygtigelse, men det løser man ikke ved at nedlægge regionerne. Tværtimod burde man måske se på at give dem mere ansvar, siger Lars Engberg.

En model for sygehusene uden regionerne kunne være noget, der ligner gymnasierne, der i dag fungerer som selvejende institutioner.

- Men det vil ikke gøre ansvarsfordelingen og gennemskueligheden større på sundhedsområdet. Tværtimod vil man til gengæld miste den demokratiske sparring og muligheden for at stille politikere til ansvar, som vi patienter har i dag, siger Lars Engberg.

Et af argumenterne for at nedlægge regionerne har blandt andet været, at der ville være penge at spare, men det er Danske Patienter ikke umiddelbart overbevist om.

Lars Engberg, henviser til erfaringerne fra Norge, der har nedlagt regionerne.

- I Norge har det ikke sparet en krone, så jeg er ikke sikker på, at en nedlæggelse vil give den store effekt herhjemme, siger Lars Engberg.

/ritzau/

00:29 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App