Påsken er højsæson for trailertrafik

Danmark er blevet en trailerstormagt med næsten en million indregistrerede trailere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med 948.000 indregistrerede trailere er trailerparken vokset med mere end 10 pct. siden 2013, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er Danmark kun overhalet af Norge, når det handler om antallet af indbyggere pr. indregistreret trailer og netop påsken er højsæson for trailere, hvor vi kører skidt og skrammel ud til regionens genbrugsstationer, skriver DR Sjælland.

- Påsken er der hvor vi ser allerflest kunder. Folk har jo fri og har tid til at fylde traileren med alt det, der skal smides ud, siger genbrugschef Allan B. Johansen fra AffaldPlus, der tæller seks syd- og vestsjællandske kommuner.

quote Ifølge lektor, forfatter og debattør Michael Böss er traileren samtidig et symbol på danske værdier og burde optages på listen over de ting, der skabte Danmark på linie med Dannebrog, Højskolesangbogen og Margretheskålen. 

 

Ifølge lektor, forfatter og debattør Michael Böss er traileren samtidig et symbol på danske værdier og burde optages på listen over de ting, der skabte Danmark på linie med Dannebrog, Højskolesangbogen og Margretheskålen.

- Traileren siger noget om danskerne. Den signalerer, at vi gør det selv, men også at vi gør det sammen, fordi det der karakteriserer danskerne er at, hvis du ikke selv har en trailer, kan du altid låne en af naboen, siger Michael Böss til DR Sjælland.

Mere end en million trailere

Trailerens historie begyndte i den vestfynske by Brenderup, da Ove Justesen i 1936 overtog den lokale smedeforretning. 

Efter i de første år primært at have repareret landbrugsmaskiner for de lokale gik Ove Justesen i 1952 i gang med at udvikle og producere trailere til personbiler, og i 1970'erne havde virksomheden vokset sig for stor til smedjen i Brenderup og flyttede til en fabriksbygning i Nørre Aaby nogle kilometer borte.

I dag er Brenderup-traileren et internationalt brand, og mere end en million trailere er sendt fra den fynske virksomhed ud på de europæiske landeveje.