¨

Pas på min far

Foto: TV ØST

Det er til tider med livet som indsats, at regionens vejarbejdere passer deres arbejde. Bilisterne ræser nemlig forbi. Men det skal den nye kampagne 'Pas på min far' nu sætte en stopper for.

Bilerne suser forbi afspærringerne på regionens vejarbejder. Det kan godt skabe bekymring for dem, der har vejen som arbejdsplads.

- Det er direkte ubehageligt. Man går og kigger sig over skulderen nogle gange, hvor det ikke burde være nødvendigt. Det kan være svært at koncentrere sig om arbejdet, fordi folk kører med hovedet under armen, siger Jesper Larsen, jord- og betonarbejder hos NCC.

Men den bekymring skal en ny kampagne nu sætte en stopper for.

Pas på min far

I dag begyndte kampagnen ’Pas på min far’, som skal få bilisterne til at lette foden på speederen, når de passerer vejarbejde.

- Målet er at få trafikanterne til at overholde de hastighedsrestriktioner, der er forbi vejarbejde. Det er for at vejarbejderne, der går inde bag ved afmærkningen, kan have en tryg og sikker arbejdsplads, siger Niels Christian Skov, Driftsdirektør, Vejdirektoratet

Over to år vil der være plakater og fartkontroller ved vejarbejde overalt i regionen – men også i resten af landet.

Minister ser på strengere regler

Det er transportministeren, som er med til at lancere kampagnen. Han overvejer om der, udover stærekasser, skal indføres yderligere restriktioner.

- I andre lande bliver bøderne betydelig højere, når man kører ind i et vejarbejde. Det kan godt være, at det er det, vi skal have gjort, siger Hans Christian Schmidt (V), Transportminister

 

01:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App