Pas på: Kvinde franarret en million kroner af internetkæreste

En kvinde fra Sydsjælland er blevet franarret en million kroner af en udenlandsk mand. Politiet opfordrer til at være på vagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lyder utroligt. 

Ikke desto mindre oplever Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi et par gange om året, at personer er blevet franarret beløb over en million kroner af nogen, de har mødt online.

Det skriver politikredsen på deres Facebook-side.

De fortæller om en kvinde, som havde mødt en mand online, der sagde, han var i 60erne og soldat fra USA. Manden fortalte kvinden, at han var på hemmelig mission i Mellemøsten og ud af en god, rig familie. For at underbygge det sendte han kvinden et link til en bankkonto, hvor det fremstod som om, han havde mange penge.

På hemmelig mission

En dag fortalte manden, at han havde fået orlov og ville komme til Danmark, så de to endelig kunne være sammen. Der var bare det men, at hans penge var indefrosset, fordi han var på hemmelig mission. Derfor havde han brug for et lån, og kvinden overførte mange tusinde kroner til ham.

Og så hørte hun ellers ikke fra manden i lang tid.

Senere, da hun endelig hørte fra ham igen, fortalte han, at han var faldet ned med en helikopter og havde været på hospitalet. Men nu var han frisk, og hvis han kunne låne lidt flere penge, så kunne han endelig komme til Danmark.

Men han kom aldrig, og til sidst havde den danske kvinde overført over en million kroner til manden i sit forsøg på at få ham og kærligheden til Danmark.

Franarret 1,7 millioner kroner

Ekstra Bladet fortæller desuden om en kvinde i 60-års-alderen fra Sydsjælland, der blev snydt af en internetkæreste, som udgav sig fra at være fra New Zealand og på lignende måde opfandt historier om, hvorfor han havde brug for penge.

Manden viste også velvilligt sin bankkonto frem for at bevise, at han var god for pengene. Og det er en ret almindelig fremgangsmåde, fortæller Johannes Skree-Lassen, chef for afdelingen for økonomisk kriminalitet i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

- De overbeviser kvinderne om, at de har masser af penge ved at give dem login og passwords til deres bankkonti. Hvad kvinderne ikke ved er dog, at kontiene er falske. Mændene er nemlig ekstremt dygtige til at oprette falske hjemmesider, der ser fuldstændig ægte ud og ligner amerikanske pengeinstitutter, siger han.

Sælges til højestbydende

Politiets efterforskning viser, at svindlerne oftest sidder sammen i store grupper på en café i for eksempel Nigeria og forsøger at narre penge fra folk. Og når man først én gang har overført penge, så er man i høj kurs blandt svindlerne.

- Så bliver den pågældende person ”udbudt” på cafeen og sælges til højestbydende, for har man overført én gang, så er man sikkert villig til at gøre det igen, skriver politiet på Facebook.

Politiet oplyser, at mændene oftest tager kontakt på datingsites som for eksempel dating.dk eller Tinder. De opfordrer til, at være på vagt, hvis kærligheden banker på døren i form af en rig, udenlandsk mand, der pludselig har brug for penge. 

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi får ifølge Ekstra Bladet 30 henvendelser om ugen om bedrageri på nettet.

Tre gode råd fra politiet