Pas på kæledyrene i vinterkulden

Den bidende kulde er hård ved vores kæledyr. Se her, hvordan du ruster dit kæledyr til frostgraderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke kun os mennesker, der har svært ved at holde varmen, når termometeret viser minusgrader. Selvom vores firbenede venner har en vinterpels at varme sig under, er de kolde dage nemlig også hårde ved katte, hunde og andre kæledyr.

- Der er mange hunde, der kommer ind på klinikken med forstuvninger i leddene, fordi de er skredet på is og sne, fortæller dyrlæge Susanne Schantz Laursen fra Falke Dyreklinik i Næstved til DR Sjælland.

For at undgå skader i leddene, er det ifølge Susanne Schantz Laursen vigtigt, at ejeren ikke skærer ned på hundens motion, bare fordi det er koldt. Hundene bør også have mulighed for at løbe frit rundt, så de kan holde varmen på hele gåturen.

Katte kan også fryse

Selvom mange katte er udekatte og derfor render ude hele året, er heller ikke de vant til at færdes i minusgrader.

Katte har en ret tynd pels, som har svært ved at holde på varmen, når de bliver våde og nedkølet, og det kan give frostskader og gøre dem syge.

Hos Dyrenes beskyttelse på Falsters Kattehjem, har de i de seneste dage fået indleveret mange herreløse katte, der har været voldsomt nedkølet. På hjemmets facebookside opfordrer de derfor nu katteejere til at tage sine kuldeforanstaltninger:

- Hvis man er væk i mange timer og ikke har kattelem, vil det være en fordel for katten at lave en udendørshule, et sted hvor der er læ, f.eks. i garagen eller udhuset. Har man ikke mulighed for dette, er det bedst at lukke katten ind, inden man forlader hjemmet. Udendørskatte bør altid have et sted hvor de har mulighed for at komme i læ for kulden!, skriver Falsters Kattehjem.

Vejsalt er poternes værste fjende

Men det er ikke kun frysende kæledyr, der er et problem. Med minusgrader følger nemlig også vejsalt, og det generer de små venners poter.

- Saltet er med til at udtørre poterne og give revner, så de kommer til at bløde, siger Susanne Schantz Laursen til DR Sjælland.

Da det kan være svært at få poterne ned i beskyttende hundesko, er potevoks den bedste løsning, da det både er vand- og saltafvisende.