Pas på fralandsvinden (Video)

Kombinationen af fralandsvind og gummibåde er livsfarlig. Alligevel er det igen i år et problem på regionens strande. Forældrene er simpelthen ikke opmærksomme nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange forældre lader deres kære små lege på madrasser, badedyr og i gummibåde, når solen skinner, og og familien er på stranden.

Men det er ikke uden risiko. Sidste år blev over 30 personer hentet ind bare på de 27 strande, hvor TrygFonden har livreddere på plads. Og igen i år oplever livredderne ved regionens kyster og Søværnets Operative Kommnado (SOK) mange badegæster, som ikke er påpasselige nok.

- Selv om der har været meget fokus på det, så ser vi det desværre stadig meget. Børnene kommer over i en gummibåd, og så glemmer forældrene, hvad det handler om. De skal ikke langt ud og de skal konstant være under opsyn, siger kystlivredder Aslak Rolvsen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090707_fralandsvind.flv]

Sidste år mistede en 5-årig dreng livet efter at være drevet til havs på sit badedyr ved Næsby Strand nord for Halskov. Et lille forsøg viste, at det kun tog halvandet minut for et badedyr at drive 50 meter ud.

Uanset om der er mennesker på badedyret, madrassen eller i gummibåden, der driver til havs, vil kystlivredderne og SOK gerne indformeres. For ellers koster det mange penge og tager opmærksomhed fra andre badene, når det skal undersøges, om nogen er i fare.

- Det gørjo, at en mand skal forlade sin post for at hente det ind. Det kræver både mandskab og materiel at finde ud af, om vi skal gøre mere ved situationen, siger Aslak Rolvsen.