Pas på flåter

Et rekordstort antal blodtørstige bæster er kommet til landet i år. Og 100.000 danskere og endnu flere kæledyr risikerer at blive bidt. Se hvordan du tjekker dig selv og dit kæledyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Et rekordstort antal skovflåter er kommet til landet, og især skovområder på Sjælland, Lolland, Falster, Bornholm og Fyn er tæt pakket med de blodtørstige bæster.

Derfor kan 700.000 danske kæledyr risikere at blive bidt af flåter. Det viser en undersøgelse, som netdyredoktoren.dk har lavet. Samme undersøgelse anslår samtidig, at 100.000 danske kæledyrsejere også risikerer at blive bidt.

 

Bidene kan medføre alvorlige infektioner. Hvert år bliver 7.000 danskere behandlet hos lægen for infektion efter flåtbid. Hos 200-300 danskere udvikler infektionen sig til sygdommen neuro-borreliose, der blandt andet kan lamme ansigtsnerven og give usikker gang.

Hvis ikke flåten opdages hos dyr, så kan borreliose være dødelig.

- Som kæledyrsejer bør du være mere opmærksom på at beskytte dig selv og dine dyr. Du skal sørge for, at se både dig selv og dit kæledyr efter, når I har været ude i naturen. Man skal sørge for at få flåten fjernet inden for 24 timer, da smitterisikoen stiger, jo længere tid flåten sidder, siger dyrlæge Finn Jørgensen fra netdyredoktor.dk til Ritzau.

På BT's hjemmeside kan du her se, hvordan du beskytter dig mod flåtbid:

http://www.bt.dk/bttv/clip/44/11496

Og hvis uheldet er ude, så kan du også på BT's hjemmeside se, hvordan du fjerner flåten:

http://www.bt.dk/bttv/clip/44/11496

Forklaringen på flåternes gode levevilkår er dels en øget indsats over for at bevare bestanden af rådyr og ræve, som er flåtens hovedvært, og dels det ændrede klima. Det fortæller dyrlæge Finn Jørgensen fra Netdyredoktor.dk til Ritzau.


Nyhedsoverblik