Partier bruger sko og kage i valgkampen

Tirsdag brugte to partier nogle utraditionelle ting som sko og kage til at fortælle folk om deres særlige budskaber i valgkampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag eftermiddag havde to partier fra hver sin fløj taget de utraditionelle metoder i brug til at føre valgkamp med. 

Enhedslisten satte 105 par sko frem på Ahlgade i Holbæk, mens Dansk Folkeparti uddelte såkaldte "grænsekager" i Rødbyhavn.

Skoene skulle symbolisere, at 105 mennesker er faldet ud af dagpengesystemet i Odsherred og Holbæk siden januar i år. Det var budskabet fra Enhedslistens folketingskandidater Eva Flyvholm (EL) og Troels Juel (EL), der var på gaden for at tale med vælgerne. Det er Enhedslisten, der har udregnet tallet 105 på baggrund af sidste års opgørelser for dagpengemodtagere.  

- Det er almindelige mennesker, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet og blive rigtig fattige. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at der bliver skabt arbejdspladser, og til dem, der ikke kan få et arbejde, skal vi sikre, at der er en ordentlig indtægt. Og det er skoene en god måde at vise det på, siger Eva Flyvholm (EL)

I Rødbyhavn fik billisterne en noget anderledes ankomst, da folketingskandidat Eric Steffensen fra Dansk Folkeparti sammen med partifæller uddelte kransekager med Dannebrogs- og Danske Folkepartis flag til de forbipasserende.

Med fremstødet ønskede de at gøre vælgerne opmærksomme på, at Dansk Folkeparti vil have genindført mere kontrol ved grænserne.

- Vores grænsekontrol-event har en signalværdi om, at vi ønsker grænsekontrol, fordi vi ønsker sikkerhed og tryghed i Danmark, siger Eric Steffensen (DF).

Dansk Folkepartis event i Rødbyhavn var en del af et stort fremstød, der blev afholdt på flere steder ved Danmarks grænser.