Pårørende nægtet besøg (Video)

Alt peger på, at Sikringen i Nykøbing Sjælland har brudt loven ved at nægte en værge at besøge en patient. Sikringen er i forvejen blevet kritiseret i sagen, fordi patienten har været bæltefikseret næsten konstant i en periode på syv år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var mødt familie og venner frem, da Mohamud Ahmed i går ankom til retten i Holbæk. Sikringen i Nykøbing Sjælland ville have fjernet Mohamud Ahmed som bistandsværge for hans bror, fordi han ifølge dem har forbrudt sig mod stedets regler.

TV2 ØST har tidligere fortalt, at Mohamuds Ahmed bror er indlagt på sikringen på syvende år og oftest bæltefikseret. 

Retten valgte i går eftermiddag, at Mohamud Ahmed, skal beholde sin rolle som bistandsværge. Og I forløbet op til retssagen har Sikringen efter al sandsynlighed brudt loven. Mohamud Ahmed er blevet nægtet at se sin bror i to en halv måned. Og forsvarsadvokat Niels Anker Rasmussen mener at dagens dom har afgjort, at sikringen handlede ulovligt.

For en uge siden fik Mohamud Ahmed da også mulighed for at se sin bror igen, efter at Psykiatriledelsen ifølge et brev havde givet sagen en "nærmere vurdering". Ledelsen i psyikatiatrien i Region Sjælland har ikke reageret trods utallige henvendelser.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090326_besog.flv]