Pamol-tabletter tilbagekaldes: Risiko kan være alvorlig

4.040 pakker med pamol-tabletter tilbagekaldes, fordi der er fundet piller i pakningerne, som ikke er pamoler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fundet en ukendt type tabletter i to beholdere med smertestillende piller af mærket Pamol. I en pressemeddelelse fra producenten Takeda Pharma A/S lyder det, at risikoen for patienter kan være alvorlig.

Derfor tilbagekalder Takeda Pharma et parti på 4.040 pakker pamoler, som hver indeholder 300 tabletter på 500 milligram.

Takeda Pharma oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke ved, hvilken slags tabletter der er fundet i pakningerne, men at man "arbejder på højtryk" for at finde ud af det.

- Takeda Pharma A/S tager sagen meget alvorligt og har iværksat en dybdegående undersøgelse af relevant dokumentation for fremstillingen af produktet, lyder det i en pressemeddelelse.

Solgt på recept

De ukendte tabletter blev opdaget, fordi der ikke var påtrykt "Pamol" på. Takeda Pharma oplyser, at hvis der står "Pamol" på en tablet, er der ingen risiko ved at spise pillen.

De store pakker med Pamol er på grund af størrelsen receptpligtig og kan derfor kun være blevet købt på recept på apoteket eller på hospitalsapoteker i Danmark.

Alle 4.040 pakker er udsolgt fra Takeda Pharmas eget lager, men hvor mange pakker, som er solgt på apotekerne, er der ikke overblik over.

Apoteker og hospitalsapoteker er blevet bedt om at levere de beholdere, som eventuelt stadig er på lager, tilbage.

Returnér pakning til apoteket

Pamolerne kan identificeres ved det serienummer, der er påtrykt lodret på siden af beholderen.

Produktet, som tilbagekaldes, har batchnummer 11255945 og vnr. 51 07 32. Det har været solgt siden januar 2017.

- Der henstilles til, at patienter, pårørende og plejepersonale, der har modtaget Pamol med det pågældende batchnummer, ikke anvender lægemidlet, men i stedet returnerer produktet til deres apotek hurtigst muligt, lyder det i pressemeddelelsen.