Oversvømmelser driller trafikken - motorvej lukket

Kalundborgmotorvejen er fortsat lukket på af vand på kørebanen, og vandet driller trafikken mange steder i regionen søndag formiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De store regnmængder, der faldt lørdag og natten til søndag driller fortsat trafikken flere steder i regionen søndag formiddag.

Flere biler har angiveligt måtte opgive at komme gennem vandet, og på landevejen mellem Slagelse og Skælskør ved Sønderup Sønder endte en bil i en mindre regnsø, efter den mandlige bilist var blevet overrasket af vand på vejen og havde mistet herredømmet over bilen. Ingen kom noget til ved uheldet.

Vand lukker motorvej

Flere mindre veje slås med endog meget store vandpytter - men også trafikken på de større veje og motorveje er generet af trafikken. Kalundborgmotorvejen er således fortsat spærret i begge retninger ved frakørsel to Kvanløse på grund af regnvand  på kørebanen.  Det oplyser Vejdirektoratet.

- Vi forsøger at pumpe vandet væk, men lige nu har vi det problem, at vandet løber op af kloakkerne igen. Vi kan derfor endnu ikke sige, hvornår strækningen genåbner, oplyser Vejdirektoratets Trafikcenter her til morgen. Trafikanter kan benytte fra - og tilkørsel to Kvanløse for at komme uden om vandet.

Kør forsigtigt på Sydmotorvejen

Også på Sydmotorvejen er trafikken generet af vandmængderne - motorvejen er dog åben.

Ifølge Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste er der flere steder så store mængder vand på kørebanen at det giver risiko for aquaplaning. Især mellem sydmotorvejens frakørsel 46 Sakskøbing og 48 Maribo er der problemer. Opfordringen til bilisterne er at køre forsigtigt, holde afstand og passe på. 

Vand lukker veje - og giver glatvarsler

Også Brovejen i Vordingborg er spærret af vandet, ligesom Brovej ved Vemmelev ligeledes er lukket. 

Megen vand på vejbanen giver ligeledes problemer på nogle veje. Det gælder blandt andet for veje i Kalvehave, Ringsted og i Glumsø.

Advarslerne gælder: 

  • Rute 59 Ny Vordingborgvej, fra Stege mod Vordingborg mellem Kalvehave og Gammel Kalvehave.
  • På Sandbyvej i Glumsø
  • Rute 14 Østre Ringvej, fra Ringsted mod Næstved mellem Ringsted og Balstrup