¨

Overskud på 144 millioner kroner i Sparekassen Sjælland

Foto: Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland A/S, der har sit hovedsæde i Holbæk, offentliggjorde onsdag formiddag sit første årsregnskab efter børsnoteringen i december.

Regnskabet viste et overskud på 144,4 millioner kroner efter skat. Det er mindre end 2014-resultatet i koncernen, der omfatter Sparekassen Sjælland og datterselskabet Sparekassen Fyn. I 2014 var overskuddet på 180 millioner kroner efter skat.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

På plussiden i 2015 tæller det, at basisindtjeningen for første gang lige runder én milliard kroner. Desuden faldt nedskrivningerne med 107,4 millioner kroner til 149,9 millioner kroner.

- Det er et udtryk for, at det går klart bedre på Sjælland, siger Lars Petersson, ordførende direktør i Sparekassen Sjælland.

Det trækker nedad, at kursreguleringerne udviste et minus på 58 millioner kroner efter et fald på 108 millioner kroner i forhold til 2014.

Desuden har der været engangsudgifter til børsnoteringen.

Lars Petersson forventer i indeværende år et resultat, der ligger over de 144,4 millioner kroner. Der er blandt andet faldende udgifter på flere områder.

Aktionærerne i Sparekassen Sjælland får - når det forventeligt er godkendt af generalforsamlingen den 14. april - et udbytte på tre kroner pr. aktie. Det giver en samlet udbetaling på 39,1 millioner kroner.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet meddeler Sparekassen Sjælland-koncernen, der nu har i alt 42 filialer, at den åbner fire nye i 2016. Det er i Helsingør, Køge Bugt-området (Greve), Nyborg samt i Hundested. I Hundested bliver der tale om den første udgave af en »Sparekasse Hot-Spot«. De er tiltænkt de mindre bysamfund og vil være en enmandsbetjent filial, hvor kunderne også kan benytte sig af en døgnåben lobby med flere muligheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App