Overskud på 144 millioner kroner i Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland A/S, der har sit hovedsæde i Holbæk, offentliggjorde onsdag formiddag sit første årsregnskab efter børsnoteringen i december.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regnskabet viste et overskud på 144,4 millioner kroner efter skat. Det er mindre end 2014-resultatet i koncernen, der omfatter Sparekassen Sjælland og datterselskabet Sparekassen Fyn. I 2014 var overskuddet på 180 millioner kroner efter skat.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

På plussiden i 2015 tæller det, at basisindtjeningen for første gang lige runder én milliard kroner. Desuden faldt nedskrivningerne med 107,4 millioner kroner til 149,9 millioner kroner.

- Det er et udtryk for, at det går klart bedre på Sjælland, siger Lars Petersson, ordførende direktør i Sparekassen Sjælland.

Det trækker nedad, at kursreguleringerne udviste et minus på 58 millioner kroner efter et fald på 108 millioner kroner i forhold til 2014.

Desuden har der været engangsudgifter til børsnoteringen.

Lars Petersson forventer i indeværende år et resultat, der ligger over de 144,4 millioner kroner. Der er blandt andet faldende udgifter på flere områder.

Aktionærerne i Sparekassen Sjælland får - når det forventeligt er godkendt af generalforsamlingen den 14. april - et udbytte på tre kroner pr. aktie. Det giver en samlet udbetaling på 39,1 millioner kroner.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet meddeler Sparekassen Sjælland-koncernen, der nu har i alt 42 filialer, at den åbner fire nye i 2016. Det er i Helsingør, Køge Bugt-området (Greve), Nyborg samt i Hundested. I Hundested bliver der tale om den første udgave af en »Sparekasse Hot-Spot«. De er tiltænkt de mindre bysamfund og vil være en enmandsbetjent filial, hvor kunderne også kan benytte sig af en døgnåben lobby med flere muligheder.