¨

Overblik: Så mange skader forårsagede Bodil

Foto: TV ØST

Falck arbejder stadigvæk på højtryk på at udbedre de skader, der opstod under stormen.

Mens de fleste af os søgte ly for stormen inden for hjemmets trygge rammer, har regionens Falck-folk haft travlt. Siden stormen Bodil for alvor begyndte at rase torsdag eftermiddag, har de modtaget hele 220 henvendelser om stormskader på boliger, som for eksempel tag-skader. Og 44 gange har de måtte køre ud til væltede træer, som enten havde forårsaget skader eller blokerede for trafikken.

 

Men særligt efterdønningerne af stormen har givet Falck nok at se til. Ud af 264 opgaver var de 63 vandskader som følge af oversvømmelse. Tallenene er for hele region Sjælland og mange af vandskaderne har været centreret omkring Roskilde og Jyllinge, men Falck har også modtaget mange henvendelser fra Holbæk, Falster og fra Skælskør-området. 

 

Forsikringsselskaber: Stormen i oktober var værre 

Selvom de fleste oplevede denne storm som meget værre en stormen Allan, som ramte danmark sidst i oktober, så ser det alligevel ud til, at Bodil har forårsaget færre skader end sin forgænger. Hos Tryg har man indtil videre modtaget omkring 4000-5000 skader, fortæller Steffen Lundgren Kristensen:

 

 - Hvis man perspektiverer til stormen i oktober, havde vi nu, to døgn efter, modtaget 9000 skader, siger han, men understreger samtidigt, at det ikke er sikkert, at Bodil bliver billigere end Allan. Denne gang er der nemlig oversvømmelser, så skaderne kan være mere alvorlige. Netop oversvømmelserne gør det svært at sammenligne de to storme, fremhæver Steffen Heegaard fra Topdanmark.

 

 - Hver storm har sit eget anmeldelsesmønster, og derfor er vi forsigtige i starten med at vurdere, hvor mange skader, der vil komme, siger han. Forsikringsselskabet har modtaget 6500 anmeldelser om skader, 240 af dem er stormflodsskader. Oversvømmelsesramte skal melde deres skader til forsikringsselskaberne. Men det er det såkaldte Stormråd, som udbetaler erstatningerne.

 

På tirsdag skal rådet tage stilling til, om de vandmasser, der oversvømmede Danmark fredag, kan kaldes en stormflod. Og den beslutning bliver afgørende for de oversvømmelsesramte. Almindelige forsikringer dækker nemlig ikke stormflodsskader.

 

02:13 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App