¨

Overblik over bandekonflikten: - Irriterende, man ikke kan bo stille og roligt

Skudepisoden skete kort før klokken 02.30 natten til onsdag på Rønnebærvej nær Vordingborg.

1 af 2

Natten til onsdag blev der skudt i et boligområde i Vordingborg, som politiet vurderer er banderelateret. Det er ikke første gang, banderne er på spil.

På blot en uge har der været to skyderier i Vordingborg.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der tale om et internt opgør mellem medlemmer af kriminelle bander. Hvilke bander, der er tale om, ønsker politiet ikke at offentliggøre på nuværende tidspunkt.

Der er ikke nogen, der skaber problemer som sådan i kvarteret. Der er stille og roligt, der har ikke været noget før

Tim Olsen fra Neder Vindinge, Vordingborg Kommune

Natten til onsdag blev der skudt mod et hus på Rønnebærvej i Neder Vindinge i Vordingborg.

- Der er ikke nogen, der skaber problemer som sådan i kvarteret. Der er stille og roligt, der har ikke været noget før, siger Tim Olsen, der bor i Neder Vindinge til TV ØST.

Politiet vurderer, at skyderiet i Vordingborg natten til onsdag er banderelateret. Og det skaber utryghed blandt beboerne.

- Vores børn kører forbi og frem og tilbage, så det er da irriterende, at man ikke kan bo stille og roligt, siger Tim Olsen.

Læs også Politi talstærkt til stede - ung mand ramt af skud i boligområde

Ikke første gang bander står bag skyderier på Sydsjælland

Ifølge politiet hænger skudepisoden sammen med et andet skyderi ved Vordingborg, der fandt sted tidligere på ugen.

Tidligt mandag morgen klokken 04.40 blev der affyret flere skud mod en ejendom i Kirsebærplantagen i Nyråd uden for Vordingborg. Ingen personer kom noget til ved skyderiet.

Sådan ser det ud, efter et skyderi mod et hus på Rønnebærvej i Neder Vindinge 

Men det er langt fra første gang, at bander i regionen står bag skudepisoder.

I januar 2018 blev en 22-årig mand skudt i begge ben i Næstved. Efterfølgende anholdt politiet en yngre mand med relation til Satudarah i Spanien.

Læs også Bandekonflikten eskalerer på Lolland og Falster

Flere tidligere skudepisoder i Næstved og på Lolland

Sidste år indførte politiet visitationszoner i både Maribo, Sakskøbing, Nykøbing Falster og Maribo og lukkede klubhuse i Maribo og Næstved.

Det skete efter adskillige skud og voldsepisoder mellem rockergrupperne Satudarah og Bandidos på den ene side, og Satudarah og Mongols på den anden.

I 2017 kunne TV ØST berette om en opblussende bandekonflikt på Lolland og Falster. Fra januar til oktober blev Sakskøbing og Nakskov hærget af en bandekonflikt mellem Satudarah og Mongols. Den 25. oktober kulminerede det ved, at en gerningsmand kørte en kvinde ned med vilje i Sakskøbing, som led i den verserende bandekonflikt.

I 2016 var Næstved også plaget af en bandekonflikt mellem rockerklubberne Bandidos og Satudarah. Hele fem gange inden for to måneder blev der affyret skud på åben gade, og tre personer blev ramt - dog uden at miste livet.

Læs også Få overblikket over bandekonflikten i Næstved

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App