¨

Overblik: Er du blevet snydt af en aprilsnar?

Foto: TV ØST

Er du hoppet på en af de mange aprilsnarre, som florerer i medierne og på facebook i dag? Få et overblik her.

Her i regionen melder der sig flere og flere historier, som lyder lidt for gode til at være sande:

Førerløse biler på Stevns

I løbet af året vil der komme førerløse biler på de stevnske veje. Stevns Kommune vil nemlig købe 50 førerløse biler, der blandt andet skal bruges til at bringe mad ud til de ældre samt til kørsel af kommunens borgere.

Automatisk trafikkontrol i trafikpælene

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil indføre et nyt middel i kampen mod fartsyndere. Det drejer sig om digitale kantpæle med fuldautomatisk fotoudstyr, der reagerer på for høj fart. De første digitale kantpæle vil blive installeret i efteråret.

Næstved skal staves Nææstved

Et enigt byråd i Næstved Kommune har besluttet, at byennavnet fremover skal staves med to æ'er: Nææstved. Det sker for at gøre folk bevidste om, at byen ligger på Sydsjælland.

- Vi er jo kendte for at trække lidt længere på vokalerne og gøre dem en smule mere flade end i resten af Danmark. Derfor er det oplagt, at stavemåden på by og kommune også afspejler vores dialekt, siger Næstved borgmester Carsten Rasmussen (S).

Jubel blandt tyske modtagere af Femern-forbindelse: Broen er droppet

Ifølge de tyske modstandere af en broforbindelse over Femern, har den danske regering valgt at stoppe projektet. 

Rasmus Horn Langhoff i Vild med Dans

Den lokale folketingspolitiker Rasmus Horn Langhoff har har på facebook offentliggjort, at han skal være med i næste sæson af Vild med Dans. 

- Jeg må erkende, at jeg ikke har de store erfaringer på dansegulvet, siden vi dansede til Modern Talking på Nattogets dansegulv i Slagelse. Men jeg har et hjerte af guld - og så har jeg naturligvis også tænkt mig at tage træningen og dansen dybt alvorlig.

Royal deltagelse til Karrebæksminde triatlon 

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim vil deltage i dette års Karrebæksminde Triatlon.

- Jeg ser frem til at prøve Triatlon af, nu Frede har gjort det i flere omgange. Jeg er sikker på det stramtsiddende tøj vil klæde mig bedre end Frede”, udtaler Prins Joachim.

Margrethe Vestager ny borgmesterkandidat i Faxe

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager vender hjem til dansk politik. Hun skal være spidskandidat for Radikale Venstre i Faxe ved næste kommunalvalg.

- Med min store erfaring med håndteringen af globale virksomheder som Google, Facebook og Amazon føler jeg mig nu godt rustet til at håndtere politiske ræve som René Tuekær, Knud Erik Hansen og Eli Jacobi, så jeg er fuldt fortrøstningsfuld, og jeg er ikke i tvivl om, at de vil kende deres plads. Derudover er jeg sikker på, at Ole Vive vil vige pladsen for mig. Sådan er det jo!, siger Margrethe Vestager.

DERFOR DRIVER VI GÆK MED HINANDEN 1. APRIL

 • Skikken med at narre andre den 1. april har været kendt i Danmark siden 1600-tallet og kendes over hele Europa.
   
 • Aprilsnar hænger sammen med forår og "nytår". Foråret er også en form for nytår. Det er det tidspunkt, hvor naturens cyklus starter forfra, og et tidspunkt, der traditionelt har givet en anledning til at drille, gække og vende hverdagens normer lidt på hovedet, som det for eksempel sker til fastelavn.
   
 • I Europa kendes skikken at "narre april" tidligst fra 1600-årenes Tyskland, men en lignende skik - qurinalerne - fandtes også i det gamle Rom. Her var narrerierne knyttet til nytår, et tidspunkt, hvor vi jo også i dag betjener os af spøg-og-skæmt og laver godmodige drillerier med hinanden.
   
 • Danske medier har siden 1900 tallet skrevet falske nyheder 1. april. En af de første aprilsnarre i den danske presse så man i 1914, hvor en københavnsk avis kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent.
   
 • I dag har mange medier som regel en aprilsnar - altså en fingeret og temmelig usandsynlig historie - et eller andet sted i spalterne eller i udsendelsen den 1. april.
Kilder: Dansk Historisk Fællesråd, Den Store Danske
/ritzau
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App