Over 200 buslinjer får nye køreplaner

Mere end hver tredje buslinje på Sjælland og Lolland-Falster bliver berørt af det køreplanskifte, der finder sted søndag den 13. december.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lagt op til omfattende ændringer i bussernes køreplaner inden for få dage.

En opgørelse fra Trafikselskabet Movia viser, at over 200 af trafikselskabets buslinjer i mindre eller større grad vil blive påvirket af ændringer, når de nye køreplaner træder i kraft søndag den 13. december.

Se alle ændringer på www.moviatrafik.dk

Når så mange busser får nye køretider, hænger det ifølge Movia sammen med, at  bussernes køreplaner skal tilpasses i forhold til togtrafikken.

- Dels er Movias egne lokalbaner klar med flere afgange, dels er der større ændringer i DSBs køreplaner på især Nordvestbanen mellem København og Kalundborg og på Sydbanen mellem København og Nykøbing Falster, forklarer områdechef i Movia, Tommy Frost.

DSB har denne gang ønsket at foretage køreplanskiftet i december. For at sikre kunderne har det derfor været naturligt for Movia at benytte samme dato til at tilpasse kørslen på busserne.

Endelig markerer søndag den 13. december også indledningen på fase 1 for R-nettet i Region Sjælland.

R-nettet er resultatet af en ny trafikplan, der med halvtimesdrift mellem kl. 6 og 20 på en række udvalgte linjer vil gøre den kollektive trafik mere attraktiv. Med overgangen til R-nettet skal passagererne vænne sig til, at busser og lokalbanetog alle fremover får nyt linjenummer. Det entydige nummer gør det bl.a. nemmere for kunderne at få den rette trafikinformation på nettet og mobilen.