¨

Over 1700 sjællandske unge mangler læreplads

Foto: TV ØST

Mange sjællandske unge står uden læreplads.

Manglen på lærepladser når nye højder. Hele 1715 unge fra Region Sjællands 17 kommuner er lige nu på jagt efter en praktik- eller læreplads. Det er det højeste niveau siden 2005, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det paradoksale er, at de unge fra vores skoler indgår lige så mange læreplads-aftaler nu som før krisen. Problemet er bare, at alle aftaler er så korte, at de unge meget hurtigt ender i køen af søgende igen, siger Helge Hansen, afdelingsleder for praktikpladsområdet på EUC Sjælland.

Han mener dog også, at de unge selv bærer en del af ansvaret for den kedelige udvikling.

- Vi har en langt større andel af elever, der stopper i deres praktikforløb, end vi nogensinde har haft. Mange af de unge stopper simpelthen, fordi arbejdet ikke var det, de drømte om eller troede, det ville være. Det har jeg aldrig oplevet tidligere, siger Helge Hansen til DAGBLADET Roskilde.

Kigger man på de enkelte kommuner ser det værst ud i Guldborgsund og Slagelse kommuner, der begge har over 200 praktikpladsløse unge. Men det ser heller ikke for godt ud i Roskilde, hvor 149 unge mangler praktik- og elevpladser. I Lejre er tallet 48 og i Greve 81.

På landsplan er der 11.100 unge, der lige nu mangler en praktikplads.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App