Over 16.000 har mistet dagpengene i år

Regeringen bør reagere og droppe stramninger af dagpengeregler, siger direktøren for AK-Samvirke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 3400 ledige mistede dagpengene i april ifølge en ny opgørelse fra a-kasserne og AK-Samvirke. Dermed har i alt 16.200 ledige mistet dagpengene i de fire første måneder af 2013.

Direktøren for AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, mener, at regeringen ikke kan lade stå til. Tallene afspejler situationens alvor, siger han i en kommentar til den nye opgørelse.

Kirk: Sæt stramningerne i bero

Antallet af ledige, som mister dagpengene i de første seks måneder af 2013, er nu tæt på regeringens skøn på mellem 17.000 og 23.000 ledige. Ifølge Verne Sand Kirk bør stramningerne sættes i bero til regeringen har fundet en permanent løsning.

- Når over 30.000 mennesker ser ud til at miste dagpengene inden årets udgang er der brug for en ægte "fuldt dækkende" løsning, siger han og uddyber:

- Det er jo tydeligt, at dagpengereformen har efterladt os med et system, der er så barskt, at konsekvenserne er helt utrolig voldsomme. - Der er brug for, at man nu gør sig umage med skrue en ny løsning sammen, så almindelige folk, der kan og vil arbejde, bliver sikret et forsørgelsesgrundlag til de kommer i job igen.

Han vil ikke selv pege på eller anbefale en løsning frem for en anden.

3F hårdest ramt

Hårdest ramt er medlemmerne af 3Fs arbejdsløshedskasse, mens kun 51 medlemmer af Danske Sundhedsorganisationers A-kasse (DSA) har mistet dagpengene siden januar. Hos 3F's a-kasse har knap 4800 medlemmer mistet dagpengene i 2013.

Opgørelsen af hvor mange der har mistet dagpengene foretages på de såkaldte dagpengemåneder. Af administrative årsager er en dagpengemåned fire eller fem uger og dermed forskellig fra en kalendermåned. April dagpengemåned er på fem uger.

   /ritzau/

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere