Otte butikker taget i kødsjusk

Otte slagtere og butikker i regionen er taget i kødsjusk. Det viser en kontrol, som Fødevarestyrelsen har foretaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er der problemer med det hakkede kød igen. En ny kontrol har taget en række slagtere i regionen med kød, der er blandet med andre typer kød.

Otte steder i regionen er der problemer med kødet. Et af stederne er Kvickly i Ringsted.

- Det er ubehageligt at vide, at rengøringen ikke er i orden, siger Svend Aage Iversen, der netop har købt ind i butikken.

I Kvickly er der fundet hakket

- Man skal ikke blande tingene sammen, hvis ikke det står på pakken. Man skal ikke blande tingene sammen, hvis ikke det står på pakken, mener Hanne Birch.

oksekød med for store maengder af hakket svinekød. 200 meter derfra ligger Føtex. De er også endt på myndighedernes sorte liste, fordi der er for meget svinekød i oksekødet.

En ekspert bakker forbrugerne op. Kim Wissing Petersen er ernæringsøkonom på Sorø Husholdningsskole - og selv tidligere slagter. Han mener, at de otte slagtere og butikker i regionen skal stramme op på rengøringen.

- Det er otte butikker for meget, siger Kim Wissing Petersen. Fødevarestyrelsen fandt de otte butikker i regionen i en undersøgelse, hvor 28 butikker og slagtere blev kontrolleret.

Kim Wissing Petersen forklarer, at langt de fleste slagtere behandler deres kød forsvarligt. Men der er undtagelser:

- Man kan forestille sig, at hvis en slagter har et parti gammelt kød, som han skal smide ud. Hvis han er en rigtig bandit, så kan han blande det op med for eksempel friskt lammekød og tjene en skilling på det, siger han.

Nogle slagtere er bare ikke gode nok til at gøre deres kødhakkere helt rene. Inde i den såkaldte snegl, der trykker kødet ud, sidder der ofte en klump kød.

- Hvis klumpen af kød ikke bliver renset eller smidt ud, så bliver det blandet op med det nye kød. Og det er skidt, siger han.

Det kan blandt andet give problemer for muslimer og andre, der ikke må spise bestemte typer kød. Selv frygter en af de forbrugere, som TV2 ØST mødte, at det blandede kød kan give problemer med helbredet. 

- Infektioner er aldrig sjove. Og slet ikke her i juletiden. Et maveonde kan godt dukke op, hvis der ikke er gjort godt nok rent, siger Svend Aage Iversen.