¨

Østeuropæere udvises i stort tal

Foto: TV ØST

Kriminelle fra Rumænien, Litauen og Polen, der udvises af Danmark efter en dom, er eksploderet igennem det sidste årti.

I 2002 blev i alt 122 af disse tre nationaliteter udvist, og i 2009 var tallet vokset med mere end 300 pct. til 527 personer, viser tal fra Udlændingeservice i et svar til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Det skriver Berlingske Tidende.

Det er især inden for de seneste tre år, at stigningen virkelig melder sig - og særligt i forhold til omfanget af udviste rumænere. Her er der tale om en syvdobling fra 34 i 2002 til 249 sidste år.

Chefanklager Arne Stevns fra Nordsjællands Politi, der i den senere tid har haft mange sager med østeuropæiske kriminelle, peger på to forklaringer.

- For det første er der rejst ganske mange hertil for at begå kriminalitet, og for det andet gør politiet en ekstraordinær indsats for at fange dem, og vi fanger ganske mange. Så det er en kombination af øget politiovervågning og tilstrømning af fattige kriminelle fra Østeuropa. De udvises også på trods af en relativ kort fængselsstraf, siger han og forklarer, at hvis en udlænding, der er kortvarigt i Danmark, bliver taget for eksempelvis et indbrud, så giver det typisk 40 dages fængsel, udvisning ved dom og et indrejseforbud i seks år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App