¨

Ørum vil presse akutmodtagelse igennem

Foto: TV ØST

Per Ørum Jørgensen vil nu kun støtte den statsminister, der vil genindføre akutmodtagelser i blandt andet Nakskov, Næstved og Kalundborg.

Onsdag præsenterede kristendemokraterne deres valgoplæg med et overraskende budskab om, at de er parate til at droppe støtten til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og i stedet pege på Helle Thorning-Schmidt (S).

Partiet politiske leder, Per Ørum Jørgensen, slår ifast, at Kristendemokraterne har et ultimativt krav om seks nye akutmodtagelser, der blandt andet skal forhindre, at borgere i Vestjylland fra 2020 vil få 90 kilometer til nærmeste skadestue.

- Det kan man ikke byde nogen i dette land, siger Ørum til Berlingske Tidende.

Han foreslår derfor seks nye lokale akutmodtagelser og fødeafdelinger rundt om i Danmark - og heraf skal de to ligge her i regionen; nemlig  i henholdsvis Kalundborg og Næstved.

- Det er et ultimativt krav, at vi får de seks akutmodtagelser, så ingen får mere end 30 minutters transport, fastslår Per Ørum.

Han understreger, at Kristendemokraterne vil gå til Helle Thorning, hvis Lars Løkke ikke leverer på partiets krav.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, afviser at hjælpe Ørum.

- Vi kommer ikke med løfter, der ikke er finansieret, siger Kristian Jensen, som samtidig advarer Ørum mod at rokke ved den borgerlige båd.

00:33 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App