¨

Per Ørum står fast på sygehuskrav

Foto: TV ØST

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen kritiserer Bertel Haarder for at afvise partiets krav om sygehuse.

Kristendemokraterne vil have indrømmelser på sygehusområdet, hvis partiet skal støtte regeringens 2020-plan og dens indrømmelser til Dansk Folkeparti om kriminalitet.

Det fastslår partiets parlamentariker Per Ørum Jørgensen.

- Det får konsekvenser for, hvordan vi forholder os til 2020-planen. Det undrer mig, at man ikke holder drøftelserne i forhandlingslokalet, når vi har bedt om beregninger på sygehusområdet, siger han.

Per Ørum Jørgensens vrede skyldes, at indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) har afvist hans krav om at beholde en akutfunktion i Næstved og først vil begynde at bygge Køges ny supersygehus i 2020.

- Der er bred enighed i både regionsrådet og i Folketinget om den sygehusplan, der foreligger. Vi kan ikke åbne den debat igen, så bliver man nødt til at nedlægge regionerne, fastslog Bertel Haarder mandag.

Per Ørum mener imidlertid, at det er "upassende", at Bertel Haarder skyder partiets forslag ned, når Kristendemokraterne stadig forhandler 2020-plan med regeringen.

- Hvis regeringen overhovedet ikke er lydhør overfor vores ønsker om supersygehusene, så er det svært for mig at se, hvad Kristendemokraterne får ud af at deltage i 2020-forhandlingerne, siger Per Ørum Jørgensen.

Spørgsmål: - Er I parat til forlade forhandlingerne?

- Vi skal selvfølgelig have noget ud af det, siger Per Ørum Jørgensen.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App