Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det havørred som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver tre pragtfulde fiskeretter - bagt ørred, ørred tatar og ørred steaks
Her finder du råvarerne:
Danmark har mange kyststrækninger, hvor der er mulighed for at finde havørred.
Noget andet er så den teknik, der skal til for at fange dem. Her er der næsten lige så mange bud, som der er kystfiskere.
Du kan læse mere om fangstmulighederne på altomfiskeri.dk
1 ørred1 scalotteløg10 gr syltet ingefærfrisk estragon1 spsk malteddikke1 spsk soja1 spsk olivenolie
Olie til stegning1 spsk soja1 spsk honning100 gr selleri½ dl vandfrisk estragon1 finthakket julesalat1 finthakket porre
Tatar50 gr selleri1 scalotteløg4 skiver ristet brødsalt og peberFrisk estragon1 spsk eddikeSaft af ½ lime1 lille håndfuld Finthakket grønkål
Skær ydersiden af selleriet og hak det i fine tern til tataren og små stave til den stegte ørred
Start med at skære et snit bag hovedet og dernæst skær på langs af ryggen af fisken.Skær fileterne af på begge sider ved at køre kniven på benene indefraFjern ben fra fileten, f.eks med lille tang eller pincet
Fjern det ekstra fiskekød fra skroget, ved at skrabe benene med en lille ske. Fjern eventuelle skæl. Hak fiskeskrabet i små fine stykker.Rør scalotteløg, estragon, selleri, salt og peber, eddike og limesaft i det hakkede fisk
Malteddikke, soja og olivenolie stænkes over den ene filet
Hak et halvt syltet ingefær i små stykker. Skræl et scalotteløg og skær udHak frisk estragon i fine stykker. Skær et fed hvidløg i små stykker og drys det hele over fileten, der lægges med skindsiden nedadBag i ovnen 10 - 12 min ved 190 gr. varmluft ovn
Kom olie på panden og steg den anden filet af på skindsidenNår fileten vendes hældes soja og honning på. Derefter kommes selleristavene og porresnit på og en lille smule vand. Skru ned for varmen og lad simre
Kom den stegte fisk i lille skål med soja og grønsager ovenpå. Pynt med grønt
Anret tataren på det ristede brød og pynt med karsen
Den bagte fisk serveres hel med lidt finthakket grønkål på toppen
Du kan hente opskriften her