Orkan sidste år - varmerekord i år

28. oktober 2013 blev vi ramt af orkanen Allan, mens der natten til den 28. oktober i år blev målt den højeste minimumstemperatur nogensinde så sent på året.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Oktober kan byde på lidt af hvert. Det er en sammenligning mellem i år og sidste år et tydeligt tegn på.

Læs også: Politiet: Det er helt ad helvede til
Læs også: Stormen nåede orkanstyrke i vores område

Sidste år rullede orkanen Allan ind over landet og ruskede træer og stilladser løse. 3 personer blev dræbt her i landet som følge af uvejret, der kan være svært at forestille sig med det milde vejr, oktober giver os lige nu.

Rekorder i begge ender

Natten til tirsdag er der målt en temperatur på 13,8 grader, hvilket ifølge TV 2 Vejrets databehandling er den højeste minimumstemperatur målt så sent på året. Og i det hele taget har dette års 10. måned været særlig mild. DR Vejret skriver på sin hjemmeside, at gennemsnitstemperaturen har ligget på 12,7 grader, som ville være rekord, hvis måneden sluttede nu. Omvendt satte orkanen Allan rekord på den mere voldsomme måde med vindstød på 53,5 meter i sekundet på samme tid sidste år.

Læs også: 56-årig mand dræbt - fik gren gennem kroppen
Læs også: Stillads tæt på at brase sammen
Læs også: Tryg: Stormskader for en 1 milliard kroner

I vores region blev en 56-årig mand dræbt, da han kørte ind i et væltet træ ved Gislinge og fik en gren gennem kroppen. Et stillads ved Ladegårdsparken i Holbæk truede i flere dage med at brase sammen, en lastbil i Nakskov væltede, og Sydmotorvejen blev lukket ved afkørslen til Farø og Vordingborg, fordi et stort skilt risikerede at falde ned.

Her kan du se TV ØST nyhederne fra 28. oktober sidste år.