Hokkaido-kartoffelmos
1/4 lille hokkaido med skræl
6 flotte skrællede kartofler á ca 7 cm
1 løg
1 lille porre - kun det hvide
2 store laurbærblade
50 g smør
friskkværnet peber
Havsalt
1-2 fed fintreven hvidløg
ca 1 spsk lys eddike
1/2 tsk sukker
Alle grøntsager og kartofler skæres i skiver – jo mindre des kortere kogetid. Koges i så lidt vand som muligt med laurbær til det er helt mørt. Hæld kogevandet fra og gem det. Mos grøntsagerne og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til.
Krydrede ruller af skinkeschnitzel med tomat
4 schnitzler á 100 g
8 skiver tomat
tørret timian
havsalt og friskkværnet peber
Olie til stegning
Bank schnitzlerne endnu mere flade med en kødhammer. Læg tomat, salt, peber og rul kødet om det som en roulade. Saml med en kødpind. Steges ved høj varme på alle fire sider. Skru ned, tilsæt lidt kogevand fra mosen og damp dem møre – det tager ca 6-7min. Kog evt. saucen ned og server kødet med saucen over.
Waldorf-salsa
½ mindre knoldselleri - meget finthakket
1 dl groft hakkede ristede valnødder
4 stængler finthakket bladselleri
2 store aromatisk og finthakkede æbler – gerne med rød skræl for farvens skyld
150g halverede mørke/ lyse druer uden sten
1 finthakket rødløg
ca 7 cm frisk nyreven peberrod eller efter smag – kan udelades eller erstattes med 1 fed fintreven hvidløg
4 spsk olivenolie
3-4 spsk akaciehonning
Ca. 1/2 dl lys god eddike
Læg selleriternene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 15 minutter. Herefter slynges al vand ud i en salatslynge eller i et viskestykke. Rist valnødderne på en tør pande til de bliver gyldne. Bland alle de øvrige ingredienser i en skål. Vend valnødder og sellerien i og smag til.
Alle opskrifter er til 4 personer