Opskrifter: Det spiste Henrik og Mette

Blev du også lækkersulten, da Birgitte Escherich lavede lækker mad med Henrik og Mette, så får du her opskrifterne, så du selv kan gøre dem kunsten efter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hokkaido-kartoffelmos

1/4 lille hokkaido med skræl

6 flotte skrællede kartofler á ca 7 cm

1 løg

1 lille porre - kun det hvide

2 store laurbærblade

50 g smør

friskkværnet peber

Havsalt

1-2 fed fintreven hvidløg

ca 1 spsk lys eddike

1/2 tsk sukker

 

Alle grøntsager og kartofler skæres i skiver – jo mindre des kortere kogetid. Koges i så lidt vand som muligt med laurbær til det er helt mørt. Hæld kogevandet fra og gem det. Mos grøntsagerne og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til.

 

Krydrede ruller af skinkeschnitzel med tomat

4 schnitzler á 100 g

8 skiver tomat

tørret timian

havsalt og friskkværnet peber

Olie til stegning

 

Bank schnitzlerne endnu mere flade med en kødhammer. Læg tomat, salt, peber og rul kødet om det som en roulade. Saml med en kødpind. Steges ved høj varme på alle fire sider. Skru ned, tilsæt lidt kogevand fra mosen og damp dem møre – det tager ca 6-7min. Kog evt. saucen ned og server kødet med saucen over.

 

Waldorf-salsa

½ mindre knoldselleri - meget finthakket 

1 dl groft hakkede ristede valnødder

4 stængler finthakket bladselleri

2 store aromatisk og finthakkede æbler – gerne med rød skræl for farvens skyld

150g halverede mørke/ lyse druer uden sten

1 finthakket rødløg

ca 7 cm frisk nyreven peberrod eller efter smag – kan udelades eller erstattes med 1 fed fintreven hvidløg

4 spsk olivenolie

3-4 spsk akaciehonning

Ca. 1/2 dl lys god eddike

 

Læg selleriternene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 15 minutter. Herefter slynges al vand ud i en salatslynge eller i et viskestykke. Rist valnødderne på en tør pande til de bliver gyldne. Bland alle de øvrige ingredienser i en skål. Vend valnødder og sellerien i og smag til. 

 

Alle opskrifter er til 4 personer


Nyhedsoverblik