1 kg.lammeculotte
2 stk gulerødder
1 stk løg
Marinade:
½ liter rødvin
½ dl oliven olie
½ dl soyaolie
1 dl Seven Up eller Sprite
1 tsk hvidløgspeber
Metodik:
1. Marinaden blandes sammen, evt. i en stor frostpose.
2. Fedtlaget på kødet ridses og lægges herefter i marinaden.
Når der benyttes en plastikpose til marinaden og kødet, opnår man et bedre resultat, da man er sikker på at kødet dækkes af marinaden. Posen
vendes et par gange under marineringen.
3. Under marineringen opbevares kødet på køl i ca. 6 - 8 timer
4. Kødet tages op af marinaden og lægges i en bradepande med de groft udskåret gulerødder og 1 løg i kvarter.
5. Steges ved 180 grader i ca.30 minutter, efter ca. 10 minutter tilsættes lidt vand og marinade ved kødet.
6. Kødet er færdigstegt når kernetemperaturen er oppe på 80 grader.
7. Kødet hviler og imens tilberedes saucen.
8. Saucen tilberedes af siet stegefond, jævnes med lidt mel og afrundes med lidt piskefløde og evt. lidt peber. Kulør tilsættes efter "smag".
Som tilbehør anbefales honningbagte rodfrugter eller grønsalat med vindruer, æbler, valnødder og en flødedressing.
Velbekomme!