Opskrift: Kroens Madbrød og Fiskeret

Spisested: Udby Kro

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Madbrød

Ingredienser:
2 pakker gær
1 l kærnemælk
2 spsk. salt
3 spsk. madolie
300 g fuldkornsrugbrød (opblødt i varmt vand)
ca. 1 kg mel

Tilberedning:
Alt blandes og æltes grundigt. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til et stort rundt brød. Lad brødet efterhæve i ca. en halv time.
Inden brødet stilles i ovnen skæres et kryds i midten.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. en time. Hvis man vil sikre sig at brødet er ordentligt bagt, kan man vende det om og banke på midten af undersiden. Lyder det hult, er brødet færdigt.

Fiskeret

Ingredienser:
3 rødspætte-fileter
100 g champignon
1 tomat
50 g rejer
200 g kartofler
mel
citron
dild

Tilberedning:
Rødspætterne vendes i mel og steges på panden. Champignonerne skæres i skiver og tomaten i både.  Svitses på panden sammen med rejerne.

Retten pyntes med citronskiver og dild og serveres med hvide kartofler og smørsovs.


Nyhedsoverblik