Opskrift: Kartoffelsuppe

Spisested: Noorbo Handelens

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

100 gr bacon i tern
2 spiseskefulde rapsolie
1 løg
4 gulerødder
700 gr kartofler
1 porre
2 laurbærblade
2 nelliker
1 l grønsagsfond
1 bundt persille, samt lidt timian og evt. ysop
1 bæger creme fraiche
salt og peber
…og lidt af Lundevangs gode lammepølse

Tilberedning:
Vask alt grønt og skær kartoflerne i terninger, gulerødderne og porren i skiver og løget i små terninger.
Bacon smeltes med lidt olie, løg tilsættes og det svitses.
Derefter kommes grøntsagerne i gryden, og grøntsagsfond, laurbærblade og nelliker tilsættes.
Suppen koges på svagt blus i ca. 30 minutter, hvorefter laurbær og nelliker fjernes.
Hakke persille tilsættes, og suppen smages til med timian, salt og peber.
Til sidst tilsættes den hakkede ysop (en krydderurt, der kan vokse som en busk i haven) og lammepølse i skiver.

Kartoffelsuppen anrettes i tallerkener med en klat creme fraiche og en frisk gren ysop (eller timian).


Nyhedsoverblik