Opskrift: Helstegt oksefilet Royale

Spisested: Nyråd Kro

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En oksefilet afpudses for fedt og evt. sener.

Smøres med Dijon sennep, drysses med brun farin, krydres med friske valgfri krydderurter efter sæson, her kan evt. også bruges tørrede, ombindes herefter med røget bacon. Vær opmærksom på at retten ikke skal krydres med salt og peber.

Alt efter temperament og størrelse på fileten, kan der interval steges ved 190 gr. 2 x 20 min. med 20 minutters hvile mellem stegningen. Efter anden stegning, pakkes fileten ind og så sættes kødet til hvile i ca. 15 min. Dette for at saften bibeholdes i selve kødet.

Mild Dijon sauce:
Fonden/væsken fra stegningen, hældes op i en gryde, koges op, tilsættes piskefløde og evt. igen efter ønske, kan saucen jævnes og smages til med Dijonsennep, salt og peber.

Hertil kan serveres så at sige alle slags grønt og kartofler, hvad nu sæsonen tilbyder.


Nyhedsoverblik