Opskrift: Grillet jomfruhummer med salt bagte skalotteløg

Spisested: Hotel Saxkøbing

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jomfruhummere:
15 stk. jomfruhummere
2 håndfulde krydderurter (kørvel, persille, dild, purløg, ramsløg)
1 dl rapsolie
Salt og peber

Krydderurter skylles, afdryppes og hakkes fint. Bland krydderurterne med rapsolie og salt.
Jomfruhummerne flækkes på langs med en stor kokkekniv, og endetarmen fjernes. Jomfruhummerne smøres med krydderurteolien og trækker 10 minutter.
Grill jomfruhummerne 1 minut på hver side på en meget varm grill.

 

Salt bagte skalotteløg
20 skalotteløg
Sydesalt
2 hjertesalat
6-8 Samsøkartofler
1 liter vindruekerneolie
Spiselige sommerblomster

2 håndfulde salt kommes i et ildfast fad. Skalotteløg i skal lægges ovenpå og bages i ovnen 45 minutter ved 170 grader.
Tag løgene ud og lad dem afkøle let, inden roden skæres af, og løget smuttes ud.
Hjertesalat plukkes i store stykker, skylles i koldt vand og stilles til afdrypning i en sigte.
Kartoflerne skrubbes let i koldt vand og skæres i helt tynde skiver. Kartoffelskiverne kommes i koldt vand og udvandes 10-15 minutter inden fritering.
Vindruekerneolie kommes i en gryde og varmes langsomt op.
Det er vigtigt, at temperaturen på olien er rigtig. Det tjekkes ved at stikke en tændstik (uden svovl) ned i olien. Hvis det bobler lidt omkring tændstikken, skulle temperaturen være tilpas.
Kartoffelskiverne afdryppes på et viskestykke, så de er helt tørre, inden de friteres.
Kartoflerne steges gyldne og sprøde, lægges på et stykke køkkenrulle og drypper af. Derefter krydres de med sydesalt.

Hjertesalat og skalotteløg vendes med dressing og serveres med de grillede jomfruhummere og sprøde kartofler.

Dressing
½ dl balsamisk æbleeddike eller kantareleddike
2 spsk. honning
1 spsk. sennep
Salt og peber
1 dl rapsolie
1 skalotteløg

Skalotteløg pilles, hakkes og kommes i en blender med eddike, sennep, honning, salt og peber.
Når massen er blendet jævn, hældes olien forsigtigt i, til dressingen bliver tyk og homogen.

 


Nyhedsoverblik