Opskrift Ferdinands Bøfhus:

Grillbøffer med Salsa Verde eller blåbærsauce

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser (4 personer):

Til bøfferne:
• 1 stort bundt frisk timian              
• 1 fed hvidløg
• 1 ansjos filet
citronskal af 1 citron
• 10 spsk ekstra jomfruolivenolie
• 4 x 225g filet steaks eller oksemørbrad
• 4 stk røget bacon
• 8 medium store Portobello eller andre faste svampe
• havsalt og friskkværnet sort peber

Til salsaen:
• 1 ½ -2 fed pillede hvidløg,
• 1 lille håndfuld kapers
• 1 lille håndfuld asier
• 6 ansjosfileter
• 2 store håndfulde  persilleblade
• 1 bundt frisk basilikum
• 1 håndfuld frisk mynteblade
• 1 spsk Dijon sennep
• 3 spsk rødvinseddike
• 8 spsk rigtig god ekstra jomfru olivenolie
• havsalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Salsa verde:
Hak hvidløg, kapers, asier, ansjoser og urter og læg dem i en skål. Tilsæt sennep og eddike, derefter røres olivenolie langsomt i, indtil du opnår den rette konsistens. Smag til med friskkværnet sort peber, lidt salt og måske lidt mere eddike.

Grillbøffer:
Bind timian sammen omkring stilkerne, kom det  i en morter og give det en god gang slag. Stilkene gemmer du til senere. Timianbladene blandes med hvidløg, ansjos og citronskal i morteren. Mas det til en pasta og rør lidt olivenolie i så det bliver til timian olie.

Et stykke bacon vikles om hver bøf og en snor bindes evt. omrking. Bøffer og svampe pensles med den timian olie, som du har lavet i morteren og krydres med salt og peber.

Forvarm panden - gerne en grillpande - til den bliver meget varm. Steg bøfferne sammen med svampene. Bøfferne skal have 3- 4 minutter på hver side og derefter  hvile et par minutter. Svampene skal have ca. 6 minutter til de føles bløde.

Fjern snoren fra bøfferne og server dem med stor klat salsa på toppen eller med nedenstående blåbærsauce.

Blåbærsauce:
• 50 g Blåbær
• 75 g Foie gras
Saft af en halv citron
• 1 dl Portvin
• 2 dl Kraftig oksefond
• 20 g Smør
• 30 g Fint hakket løg

Varm pande eller gryde op med smør og sauter løgene let.
Tilsæt portvin og bring i kog. Lad det koge ind i et minut.
Tilsæt oksefond og bring sauce i kog. Lad det koge ind et par minutter.
Tilsæt bær og lad saucen simre et par minutter. Smag til med citronsaft.
Skær Foie gras i små tern og tilsæt det lige før servering – ikke før, da det så når  at smelte.


Nyhedsoverblik