Opråb fra politiet efter dødsulykke

Politiet opfordrer bilister til at tænke sig grundigt om, når de kører bil ovenpå torsdagens ulykke med én dræbt og flere kvæstede på Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dødsulykken torsdag på motorvejen nær Lellinge-afkørslen får nu chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen til at komme med et opråb til bilisterne.

Alvorlige ulykker sker ofte som følge af uopmærksomhed, høj fart eller alkohol.

- Mange bIlister kører med hovedet under armen. De snakker i mobiltelefon, tjekker iPad'en, sidder med fødderne oppe eller lignende, lige som alt for mange opfatter røde lys og hastighedsbegrænsninger som vejledende. Det koster menneskeliv, siger Steen Skovgaard Larsen til DAGBLADET Køge.

Han tilføjer, at den ene ulykke også ofte afløser den anden, fordi bilisterne blandt andet mister tålmodigheden ved kødannelser.

Torsdag udløste en ulykke også flere, som til sidst kostede en 72-årig mand livet.

- Vi kender endnu ikke alle omstændighederne omkring gårsdagens alvorligste ulykke. Men generelt sker det alt for ofte, at folk ikke holder afstand, tager nødsporet og generelt ikke kører efter forholdene i sådan en situation. Det gør, at der opstår farlige situationer, som kan udløse flere ulykker, siger Sten Skovgaard Larsen til DAGBLADET Køge.