Operationer på Roskilde Sygehus skal undersøges

Eksperter skal vurdere, om lægerne på Roskilde Sygehus er dygtige nok til at operere for æggestokkræft. Sygehuset kritiseres for at opnå dårlige resultater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skarp kritik af operationer for æggestokkræft på Roskilde Sygehus fører nu til, at eksperter udefra skal vurdere kvaliteten af operationerne.

Region Sjælland har oplyst til Sundhedsstyrelsen, at man vil undersøge, om kvinder, der opereres i Roskilde, har en højere dødelighed end kvinder, der opereres på andre af landets sygehuse.

Det skyldes, at B.T. i sidste måned skrev, at lægerne i Roskilde ikke var dygtige nok og opnåede dårligere resultater. En kritik, som afvises af Region Sjælland.

Det blev desuden kritiseret, at Roskilde fortsatte med de
komplicerede operationer, selv om Sundhedsstyrelsen allerede i 2001 anbefalede, at operationerne skulle ske på fem store centre: Rigshospitalet, Herlev, Odense, Århus og Aalborg.

Siden viste det sig, at Sundhedsstyrelsen havde accepteret, at Roskilde fortsatte, fordi der var ventetider på Rigshospitalet og Herlev.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen arbejdes der i øjeblikket på at samle operationerne på færre sygehuse. Efter den nye kommunalreform har styrelsen mulighed for at bestemme, hvilke hospitaler, der skal operere kvinderne.

Kræft i æggestokkene er ekstremt dødelig. Næsten halvdelen af de kvinder, der får diagnosen, er døde inden tre år.