Ønsker hjælp til at få fjernet løs hud

Anders Hjälte fra Nykøbing Falster mener, at det offentlige skal betale for operationer, så tidligere overvægtige kan få fjernet løs hud. Hvad mener du?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gåture og ændrede kostvaner har gjort, at 27-årige Anders Hjälte har tabt omkring 95 kilo på bare tre år. Men svenskeren, der bor i Nykøbing Falster med sin kæreste, er alligevel ikke glad.

- Det er svært rent psykisk. Jeg føler mig stadig ikke helt normal, siger Anders Hjälte.

Årsagen er, at han efter det store vægttab har en del overskydende hud som hænger løst - især på maven. Anders Hjälte har ikke selv råd til en operation. Han mener, at det offentlige bør hjælpe ham og andre tidligere overvægtige med at fjerne den løse hud ved en operation, så man kan få lagt problemerne bag sig.

- Man snakker meget om, at folk skal tabe sig. Chefer skal betale for frugtordninger og fitness-abonnementer, men ingen taler om den svære tid bagefter, siger Anders Hjälte.

På Roskilde Sygehus plastikkirurgiske afdeling har man afvist at operere Anders Hjälte, der har 2,5 centimeter hud hængende ned fra maven. På sygehuset vil man ikke udtale sig i den konkrete sag men forklarer, at man har en vejledende grænse på 3-4 centimeter hængende hud, før man opererer.

- Med 3-4 centimeter kan det give folk problemer rent fysisk. Derudover er der også hud nok til at lave en stor og omfattende operation, siger Steen Matzen, der er ledende overlæge på Roskilde Sygehus kirurgiske afdeling. 

På Roskilde Sygehus ser lægerne det ikke som deres opgave at udføre operationer af kosmetisk betydning for borgernes skattekroner.

- Jeg kan godt forstå, at der må sættes grænser. Men man vil gerne operere overvægtige, så de kan tabe sig. Hvorfor vil man så ikke hjælpe bagefter, når jeg har klaret at tabe mig uden en operation? spørger Anders Hjälte, der regner med at skulle betale 50.000 kroner for at få fjernet det overflødige hud fra maven.