Omfattende spritrazzia: - Folk er blevet bedre til at lade bilen stå

Politiet gennemførte en omfattende spritrazzia fredag aften, da det var højsæson for julefrokoster. Folk er blevet bedre til at lade bilen stå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to politikredse i TV ØST's sendeområde, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, har fredag aften gennemført en omfattende spritrazzia.

Fra klokken 19.00 til klokken 03.00 gennemførte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en målrettet kontrol. Og om eftermiddagen kontrollerede en almindelig patrulje fra klokken 13.00 til klokken 21.00

Det førte til, at politiet i alt tog tre bilister i at køre i påvirkede tilstand.

- Det er et fuldstændig normalt billede på en fredag aften, siger Søren Skotte, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

quote Den præventive indsats er mærkbar. Folk tænker sig rigtig godt om, de tager busser, eller lader bilen stå

Søren Skotte, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Også Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte spritrazzia fredag aften.

Det foregik i Kalundborg Kommune fra klokken 20.00 til 01.15. Her blev 145 køretøjer kontrolleret, og af dem standsede politiet kun en enkelt påvirket bilist og to bilister, der kørte uden kørekort.

Derudover var der 11 mindre forseelser, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Folk er blevet bedre til at lade bilen stå

Den ene spritbilist blev stoppet på Faxe Ladeplads fredag eftermiddag og den anden bilist blev stoppet på Havnegade i Rødby fredag aften. Derudover blev en bilist taget tidligt lørdag morgen i Slagelse med en almindelig patruljevogn.

- Alle ved, vi er ude at lave julekontroller. Den præventive indsats er mærkbar. Folk tænker sig rigtig godt om, de tager busser, eller lader bilen stå. Mange af dem ville vi have taget alligevel, siger politikommissær Søren Skotte.

Ifølge ham var bilisterne ikke mere påvirkede, end normalt, selvom kalenderen siger december og for manges vedkommende er booket med julefrokoster.

- Folk er ikke mere beruset, end de plejer at være. Det er et normalt billede af hvordan det ser ud på en fredag aften.

Promillerne lå fra 0,8-1,4 på de tre bilister, der blev taget.

Julesprit-kampagner og præventive indsatser vil fortsætte næste år

Ifølge politikommissæren har det været sådan de seneste par år.

- Rådet for Sikker Trafik har været ude med julesprit-kampagner og vi i politiet har også sagt, at man skal lade bilen stå, fordi vi er ude at patruljere. Bilisterne er blevet bevidste om, at de ikke skal ud at køre. Folk er blevet mere fornuftige, siger Søren Skotte.

Derfor vil de i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortsætte med at køre præventive kampagner fremover – for det virker, mener politikommissæren:

- Det har været ualmindeligt dejligt, stille og roligt. Den her julekampagne med at komme sikkert hjem og tage en taxa, er et slogan, vi vil fastholde hvert år.