Ølglæde hos Faxebryggeriets ejer

Et gigantisk minus er vendt til overskud hos bryggeriet Royal Unibrew, der har endnu højere forventninger til regnskabet i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

577 millioner kroner er det lykkedes Royal Unibrew at hente hjem siden, det dundrende underskud sidste år. Ølfirmaet, der blandt andet står bag bryggerierne Albani, Ceres og Faxebryggeriet her i regionen, har ikke hentet hele det 77 millioner kroner store plus på bundlinjen alene ved ølskum. Royal Unibrew har fyret 200 medarbejdere, heraf de 100 i Danmark, og effektiviseringen har nu vist sig rentabel.

- Der er blevet fokuseret, forenklet og struktureret  både på det danske marked og i udlandet, siger koncernchef Henrik Brandt til Ritzaus Bureau.

På grund af det gode resultat fra sidste år til i år, sætter virksomheden forventninger til dette års regnskab endnu højere, så man nu forventer at lande på mellem 475 til 525 millioner i plus.

- I 2010 vil vi fortsætte fokuseringen af forretningen og cementere de positive effekter af strukturændringerne. Samtidig vil vi investere i og styrke forretningsudviklingen gennem selektive vækstinitiativer - herunder lancering af nye produkter, fortsætter Henrik Brandt til nyhedsbureauet.