Ølbiler fra Carlsberg får alkolåse

Det kan ikke lade sig gøre at være overrislet ølkusk på Carlsbergs ølbiler. De er nu forsynet med alkolåse. Lokal forkæmper glæder sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bryggeriet Carlsberg har monteret alkolåse på 300 ølbiler. Det giver rene linjer i det daglige arbejde og i forholdet til
kunderne. Det mener bryggeriet og brancheforeningen International Transport Danmark.

Logistikdirektør Bjarke Roost fra Carlsberg siger, at en af de mest hårdnakkede vandrehistorier nok er den om, at chauffører på ølbiler altid kører rundt med en lille bimmelim på.  Hvis det nogensinde har været rigtigt, så er det i hvert fald slut nu, efter at Carlsberg har installeret alkolåse på sine 300 lastbiler, siger han.

- Vi vil gerne sende det klare signal, at vi ikke tolererer spritkørsel, og at vi håndterer sikkerhed på et meget højt
niveau, siger logistikdirektør Bjarke Roost.

Svend Drews Andresen fra Havnsø, der i flere år har kæmpet for, at alkolåsen bliver mere udbredt, er begejstret.

- Jeg er meget glad for det her, og hvis jeg møder direktøren for Carlsberg, vil jeg sige tusind tak for det, siger Svend Drews Andresen.

Alkolåsene er stillet til 0,5 promille, så chaufførerne stadig har mulighed for at tage en enkelt øl til frokost.

- Vi er ikke ude på at bandlyse øl som nydelsesmiddel, men der skal være rene linjer i det daglige arbejde, hvor øl ikke skal være et rusmiddel, siger Bjarke Roost.

Hos nogle af chaufførerne er alkolåsene blevet opfattet som et udslag af mistillid, men Carlsberg har gjort meget ud af at få medarbejderne til at se alkolåsene som en sikkerhedsforanstaltning - både for dem selv og deres færden i
trafikken og for de 24.000 kunder.

- Sådan er det også blevet opfattet hos kunderne. Signalet om ansvarlighed er blevet godt modtaget af omverden, siger Bjarke Roost.

Det ikke bare er ølbilerne, der har fået installeret alkolås. Det gælder for eksempel også ledergruppens biler, og det er
meningen, at alle Carlsbergs biler efterhånden skal have monteret alkolås. 

Carlsbergs initiativ falder godt i tråd med lastbiltransportens store imagekampagne, der skal give vejgodstransporten i Danmark en mere positiv profil i befolkningen. I kampagnen bliver sikkerheden vægtet højt - både medarbejdernes egen sikkerhed og den i trafikken.

Svend Drews Andresen vil nu kæmpe for at alkolåsen bliver indført i busser og taxaer.