Oktober og 18 graders varme på vej

Sommeragtig varme hænger over landsdelen. Tirsdag og onsdag kan vi få helt op til 18 graders varme. Der kan dog også komme en masse regn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man kan med god fordel have gummistøvlerne og regnfrakken parat i denne uge, for det bliver vådt, lyder prognosen for ugens vejr ifølge DMI.

Der er dog også lyspunkter, for tirsdag og onsdag kommer der både solskin og temperaturer på op mod 18 grader.

- Det er jo rigtig flot i slutningen af oktober, men det er ikke helt usædvanligt. Det kan ske en gang imellem, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jørn Thomsen.

Han peger på, at termometret sidste år omkring den 20. oktober målte 20 grader.

Sol - regn og skyer

Ugens vejr kan dog bedst beskrives som ustadigt, fordi det både byder på regn, sol og skyet vejr, siger han.

Mandag morgen ligger et regnvejr placeret over Vestjylland, og det bevæger sig mod øst mandag morgen og formiddag. Regnen klinger af i løbet af dagen, men allerede mandag aften kommer et nyt regnvejr ind over landet.

- Tirsdag morgen tidligt regner det måske stadig lidt, men så klarer det op med sløret solskin og mellem 15 og 18 grader lokalt, siger meteorologen om ugens pæneste dag.

Ny front skal forbi os

Natten til onsdag passerer en ny omgang regn, og der vil komme byger i løbet af dagen.

- Så dagen er ikke så pæn, selvom temperaturerne er ligeså høje som tirsdag, lyder det.

Temperaturen falder torsdag og fredag til omkring 13 grader, hvor der også kan falde enkelte byger. Fredag vil dog mest af alt blive en skyet omgang.

Til gengæld gør vinden ikke meget væsen af sig i perioden.

- Det kommer ikke til at blæse så meget. Det bliver ikke vindstille, men vi er heller ikke i omegnen af kuling. Så ugen bliver fugtig, lun og ustadig, siger Jørn Thomsen.

Weekenden bliver træls

Det er stadig for tidligt at gisne for meget om weekendens vejr, men meteorologen kan allerede nu afsløre, at den ser ud til at blive en våd omgang.

- Der er nyt regnvejr på vej til weekenden. Det ser ikke så spændende ud, siger han.

/ritzau/