Økosalget stiger i hele regionen: Så meget bliver der solgt nær dig

Salget af økologiske varer stiger i hele regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos DagligBrugsen i Jystrup nord for Ringsted kan de i den grad mærke, at efterspørgslen på økologiske varer er i vækst.

Her kommer cirka en fjerdedel af omsætningen i den lille DagligBrugs  i årets første fem måneder fra salg af økologiske varer. Sammenligner man med de første fem måder af 2016, er det en stigning på mere end fire procentpoint.

quote Selvom vi trækker onlinesalget fra, så er der tale om en markant stigning

Agnete Nilsson, Danmarks Statistik 

Faktisk så er det stigende salg af økologiske varer noget, der går igen i hele regionen.

Solgte for 111,3 millioner

Hos COOP som dækker over dagligvarerbutikker som SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Kvickly og Fakta solgte man fra januar til maj i 2016 økologiske varer for 87,8 millioner kroner. Her i år er omsætningen ved udgangen af maj måned steget til 111,3 millioner kroner. Altså en stigning på 23,5 millioner kroner.

Ifølge Danmarks Statistik udgør den samlede omsætning af økologiske fødevarer i 2017 i hele landet 13,3 procent af det samlede fødevarersalg. 

Ser man på frugt og grønt alene, så blev der ifølge Danmarks Statistik i 2017 omsat for 3,7 milliarder. Det er en stigning på 1,7 milliarder i forhold til omsætningen i 2015. I 2015 havde man dog ikke medregnet online salget af økologisk frugt og grønt.

 
 
Foto: TV ØST

- Vi må af konkurrencemæssige hensyn ikke offentliggøre, hvor meget af salget, der stammer fra onlinesalg, men jeg kan sige, at selvom vi trækker onlinesalget fra, så er der tale om en markant stigning, siger Agnete Nilsson fra Danmarks Statistik til TV ØST.

Stigning både i små og store byer

København er det sted i landet, hvor der bliver solgt mest økologi. I COOP’s butikker i hovedstaden er 25 procent af alle solgte varer således i økologiske.

Lolland er et af de områder i landet, hvor der bliver solgt mindst økologi, men selv her stiger omsætningen i salget af økologiske varer, når man ser på årets første fem måneder. I foråret 2016 var 4,9 procent af de varer, der blev solgt i COOP’s butikker på Lolland således økologiske, mens det her i foråret 2018 er steget til 5,7 procent. 

På Møn ligger de lidt over landsgennemsnittet med 13,3 procent, og hvis man ser på salget i COOP’s butikker blev der i årets første fem måneder solgt økologiske varer, så det svarer til 13,4 procent af det samlede fødevarersalg.

Herunder kan du se, hvordan det går med salget af økologiske varer i COOP’s butikker i vores sendeområde fordelt efter postnummer. 

Salget af økologiske varer