Økologiske fisk et hit i EU

Opdrættede, men stadig økologiske fisk er et hit i EU. Danmark er ved at blive en stor spiller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stor europæisk interesse for fisk fra danske økologiske dambrug. Biofach-messen for økologiske fødevarer, der åbner i Nürnberg i Tyskland i dag, har været altafgørende for den danske eksportsucces.

Nogle af dem der skal kæmpe om 40.000 besøgendes opmærksomhed, er det danske firma Danforel A/S, der har specialiseret sig indenfor produktion af røgede økologiske ørreder. En niche, virksomheden begyndte på tilbage i 2008, og som på få år er blevet en eksportsucces, fortæller Danforels salgsdirektør Morten Bank til foodculture.dk.

- Hvad angår produktion og salg af økologisk fisk, er vi nu blevet en reel faktor, man skal regne med internationalt. Vi har et godt trinbræt til at få flere kunder. Hvis vi får flere fisk, kan vi sagtens betjene flere kunder i Europa. Produktion og salg af økologisk ørred er helt sikkert et område, der er interessant for os, siger han.

Messe er vigtigt udstillingsvindue

Hos Dansk Akvakultur, der er brancheforening for det danske opdrætserhverv, kan man sagtens mærke den voksende efterspørgsel efter dansk, økologisk opdrættet fisk. Og her har Biofach-messen spillet en stor rolle, mener chefkonsulent i Dansk Akvakultur, Villy Larsen:

- Biofach-messen har været altafgørende i interessen for danske økologiske opdrætsfisk i udlandet. Af samme årsag forventer vi, at produktionen på 475 tons økologisk ørred vil blive fordoblet indenfor et år, siger han.

Krav til fisk gør dem til et hit

Morten Bank forklarer den voksende interesse for økologisk fisk med, at de europæiske forbrugere har et ønske om stor gennemsigtighed, når det kommer til fisk. Og her spiller de strenge produktionskrav, der er til økologisk fisk, en afgørende rolle. At begrebet er et relativt nyt fænomen på markedet, er også en vigtig faktor, mener han.

- Udbuddet af økologisk fisk er ikke særlig stort. Så der er en niche indenfor det økologiske marked, og det er med til at skærpe interessen for fiskene, pointerer Morten Bank.

Selvom der kommer stadigt mere økologisk fisk i de europæiske kølemontre, så er det betydeligt sværere for de danske forbrugere at finde dem.

- Vi vil forsat forsøge at påvirke butikskæderne i Danmark til at optage produktet i deres sortiment, siger Morten Bank.


Nyhedsoverblik