¨

Odsherred afskaffer p-kontrol - politikere vil nu se reglerne efter

Fra nytår kommer der ikke længere til at være kommunale p-vagter til at udskrive bøder til ulovligt parkerede biler i Odsherred kommune. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Nye regler, hvor en større del af parkeringsindtægterne skal gå til staten, får Odsherred Kommune til at afskaffe p-vagter.

Fra nytår kommer der ikke længere til at være kommunale p-vagter til at udskrive bøder til ulovligt parkerede biler i Odsherred Kommune.

Det har byrådet i kommunen besluttet, efter der er kommet nye regler. De nye regler betyder, at 70 procent af overskuddet fra p-bøder nu skal gå til staten, hvor det tidligere var 50 procent.

De nye parkringsregler betyder, at kommunerne skal give en større del af indtægterne fra p-bøder til staten, end de tidligere har skullet.

Derfor har Odsherred Kommune besluttet sig for helt at afskaffe de kommunale p-vagter, så de senere slipper for at skulle finde pengene andetsteds. Det skriver DR Sjælland.

Jeg har en tiltro til, at ministeren vil kigge på regelsættet og se, hvad der er af utilsigtede konsekvenser

Flemming Møller Mortensen (S), gruppeformand for Socialdemokratiet

Flere kommuner er utilfredse

Men manglende p-kontrol vil gå ud over trafiksikkerheden, advarer politiet. Derfor vil Socialdemokratiet se reglerne efter.

- Jeg har en tiltro til, at ministeren vil kigge på regelsættet og se, hvad der er af utilsigtede konsekvenser. Det argument, politiet har givet om, at hvis der ikke er en parkeringskontrol, kan det gå ud over trafiksikkerheden, det er jo et nationalt anliggende. Jeg vil tro, at når ministeren kommer til at kigge på det her, vil kigge hele vejen rundt, siger Flemming Møller Mortensen (S), gruppeformand for Socialdemokratiet.

Flere kommuner har meldt sig i klagekoret over de nye parkeringsregler. Guldborgsund, Lolland, Holbæk og Odsherred mener, at de nye regler vil gå hårdt ud over kommunernes økonomi.

- Nu skal ministeren have en mulighed for at lave en helhedsvurdering og se på, hvilke utilsigtede konsekvenser, det her får. Nu skal man lige lade ministeren komme tilbage fra sommerferien og sætte sig reelt i stolen, siger Flemming Møller Mortensen.

Det nuværende flertal står jo uden for den her aftale, så jeg tror ikke det bliver større slagsmål at rulle det tilbage igen

Kathrine Olldag (R), kommunalordfører 

Radikale vil også kigge på reglerne

De Radikale mener også, der skal kigges på reglerne for parkering, så snart sommerferien er ovre.

Ifølge P4 Sjælland mener Kathrine Olldag (R), der er kommunalordfører fra regeringens støtteparti Radikale Venstre og valgt i Sjællands Storkreds, at en differentieret løsning er den eneste løsning.

Hun regner med reglerne bliver ændret allerede i efteråret, når forhandlingerne mellem kommunerne og regeringen, går i gang.

- Det nuværende flertal står jo uden for den her aftale, så jeg tror ikke, det bliver et større slagsmål at rulle det tilbage igen, siger hun til P4 Sjælland.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra transportminister Benny Engelbrecht (S) uden held.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App