Ø-færgers økonomi skal undersøges

Folketingets opposition vil have undersøgt, om det nuværende øtilskud er nok til at holde liv i småøerne. Særligt ø-færgerne mangler både penge og mandskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Idyllen på småøerne kan lide et alvorligt knæk, hvis ikke blandt andet færgedriften får tilført penge.

Sådan lyder bekymringen fra Danske Småøer og Småøernes Færgeselskab. Det får nu oppositionen på Christiansborg til at ønske mere indflydelse til øboerne og en undersøgelse af øernes økonomi.

- Det er vores opfattelse, at de danske småøer er blevet trængt i forlængelse af kommunalreformen, og at de stramme kommunale budgetter går ud over livet på øerne. Det vil vi have regeringen til at sætte fokus på med dette forslag, siger kommunalordfører Flemming Bonne (SF), der er valgt på Lolland

Beslutningsforslaget kommer op til en høring om småøernes fremtid fredag i Folketingets ø-kontaktudvalg. Ikke mindst den langvarige krise for færgedriften til småøerne bliver et centralt tema.

- Det tilskud, vi får til driften fra staten, stiger ikke, selvom udgifterne til sejlads og brændstof stiger. Det går ud over billetpriserne og sejlplanerne, når kommunerne kigger på budgetter, og gør det i den sidste ende svært at fastholde beboerne på småøerne, siger formand Søren Adsersen fra Småøernes Færgeselskab.