¨

Nyt udvalg sætter fokus på levedygtige landsbyer

- Arbejdet skal ende ud i en række anbefalinger til, hvordan flere landsbyer kan være levedygtige. Jeg ser frem til at følge udvalgets arbejde og modtage dets anbefalinger, siger erhvervsminister, Brian Mikkelsen. Foto: TV ØST

Erhvervsministeren nedsætter et udvalg, som skal være med til at gøre landsbyer levedygtige.

Regeringen nedsætter et udvalg, som skal sætte fokus på levedygtige landsbyer.

Udvalget skal komme med anbefalinger til, hvordan flere landsbyer kan gøres levedygtige og på den måde være med til at løfte regeringens ambition om at skabe vækst og udvikling i hele landet.

For mens mange steder har skabt vækst, er der stadig flere steder, som har behov for omstilling og nytænkning for at være levedygtige.  

Regeringen ønsker, at det skal være attraktivt at arbejde og bo i hele Danmark, og derfor skal vi udvikle vores landdistrikter og øsamfund

Brian Mikkelsen, erhvervsminister

- Regeringen ønsker, at det skal være attraktivt at arbejde og bo i hele Danmark, og derfor skal vi udvikle vores landdistrikter og øsamfund. Som en del af det arbejde, har vi nu nedsat et udvalg for levedygtige landsbyer, som skal se på de udfordringer og muligheder, der gør sig gældende i landsbyer og belyse, hvad der karakteriserer landsbyer, som har vist sig levedygtige, siger Brian Mikkelsen, erhvervsminister, i en pressemeddelelse.

- Arbejdet skal ende ud i en række anbefalinger til, hvordan flere landsbyer kan være levedygtige. Jeg ser frem til at følge udvalgets arbejde og modtage dets anbefalinger.

"Danmark i balance"

Erhvervsministeren har udpeget 10 medlemmer med kompetencer inden for blandt andet erhvervsudvikling, fysisk planlægning, foreningsliv og offentlig service.

Det er en spændende og vigtig opgave, som er meget aktuel i disse år

 Jens Kr. A. Møller, udvalgsformand

Og formanden for udvalget bliver Jens Kr. A. Møller, der er direktør for DLR Kredit A/S.

- Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet, så vi kan levere nogle ideer og anbefalinger til, hvordan vi kan skabe en god fremtid for flere landsbyer i Danmark. Det er en spændende og vigtig opgave, som er meget aktuel i disse år, og jeg glæder mig til at gå ind i arbejdet sammen med de øvrige medlemmer af udvalget, siger Jens Kr. A. Møller i en pressmeddelelse.

Udvalget for levedygtige landsbyer nedsættes som en del af den politiske aftale mellem regeringen, S og DF om "Danmark i balance" og modernisering af planloven.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App