Nyt trafikkort viser den bedste vinterrute på nettet

Vejdirektoratet er fra i dag tirsdag klar med et trafikkort på nettet, hvor man blandt andet kan se, hvor langt sneploven er nået.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaffen er brygget og bilen er skrabet, men har sneplov og saltspreder sørget for, at du også kan komme ad din normale rute på arbejde?

Det spørgsmål kan fremover besvares med et enkelt klik på Vejdirektoratets nye trafikkort, hvor man blandt en stribe nye funktioner kan få oplysninger om glatføre, vejtemperaturer, snerydning og saltning på både veje og cykelstier.

Det nye kort erstatter fire forældede webkort og vil ifølge chefen for trafikledelsesområdet i Vejdirektoratet, Charlotte Vithen, blive de informationshungrende trafikanters nye bedste ven.

- Det er blevet smart, det er blevet lækkert, og vi har investeret en del i de bagvedliggende systemer, så det gerne skulle fungere lynhurtigt på både pc, mobil og tablet, siger hun.

Efterspurgt information

Trafikkortet kan tilgås via Vejdirektoratets hjemmeside trafikinfo.dk, og især de nye funktioner, der liveopdaterer fremkommeligheden i trafikken, har Charlotte Vithen store forventninger til.

- Vi kunne jo se, at da sneen lagde sig forrige weekend, og da stormen Gorm rasede, så var informationer om udviklingen i trafiksituationen blandt det mest efterspurgte på nettet, siger hun.

Derfor kan man med et klik i feltet 'Trafik Live' få alle større veje på kortet påført en farve, der markerer, hvor tæt trafikken aktuelt er.

Tilgængelig fra i dag

Ud over de aktuelle oplysninger om trafiksituationen, der også indbefatter muligheden for at kigge med på vejene via webkameraer, arbejder Vejdirektoratet også på en funktion, hvor kortet kan fungere proaktivt.

- På den måde vil man fra foråret eksempelvis som pendler kunne taste sin normale rute ind, og så få tilsendt en mail med det samme, der opstår et eller andet uforudset trafikalt på ruten, siger Charlotte Vithen.

Det nye kort vil være tilgængeligt på trafikinfo.dk fra morgenstunden tirsdag.

/ritzau/