Nyt tilbud skal hjælpe selvmordstruede

I Region Sjælland har man netop startet et projekt, hvor et professionelt team sidder klar til at støtte selvmordstruede borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Region Sjællands klinikker for selvmordsforebyggelse vil både psykologer og psykiatere fremover tilbyde rådgivning til folk i alle aldre, der overvejer at tage deres eget liv.

- Når mennesker overvejer selvmord, er det ofte, fordi de ikke kan se andre udveje i den situation eller krise, de befinder sig i. Vi tager udgangspunkt i, hvad det handler om og prøver at finde andre løsningsmodeller og muligheder, siger Marlene Kirketerp, der er psykolog og enhedsleder i Klinik for Selvmordsforebyggelse, i en pressemeddelelse.

Behandlingen vil foregå over telefonen eller til personlige samtaler, og vil man henvende sig, er det ikke nødvendigt med henvisning fra egen læge.

- Erfaring og forskning viser, at denne form for behandling hjælper. Et typisk behandlingsforløb hos os er på cirka 6 til 8 terapeutiske samtaler med en psykolog, men i nogle tilfælde er der behov for anden psykiatrisk behandling efterfølgende, siger Marlene Kirketerp.