Nyt system skal forhindre lægefejl

Nyt patientklagesystem skal samles i en ny central styrelse. Forslaget er en del af en ny sundhedspakke, der præsenteres fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil samle alle klager over sundhedsvæsnet i ny, central styrelse. Det skal sikre hurtigere sagsbehandling og bedre læring af fejl. Regionsformand Bent Hansen er ikke imponeret, skriver Berlingske Tidende.

Hvis du som patient klager over behandlingen hos lægen eller på sygehuset, bliver din sag fremover behandlet hurtigere, og du skal kun klage ét sted. Ligeledes kan du forvente, at sundhedsvæsnet vil lære af de fejl, der ramte dig, så de ikke rammer andre patienter.

Sådan lyder løftet fra regeringen, der fredag som et af flere udspil på sundhedsområdet præsenterer sit forslag til et helt nyt patientklagesystem.

-Mange af de patienter, der klager, har som et væsentligt mål, at der ikke må ske en fejl igen. Det nye patientklagesystem har som en af sine vigtigste forudsætninger, at vi skal have fejl frem i lyset, og at vi skal lære af dem i hele sundhedsvæsnet, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

/ritzau/