Nyt parti indtager Sjælland

Det nye protestparti Fælleslisten er i fuld sving med at etablere sig i regionen - og opbakningen er tilsyneladende stor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fælleslistens sjællandske talsmand var i dag på gaden i Kalundborg, for at samle underskrifter ind så partiet kan få lov at stille op ved det kommende folketingsvalg. Det kræver knap 20.000 underskrifter.

- Jeg oplever en kæmpe interesse for vores parti, og der er kun én ting, som kan ødelægge det her for os, og det er at Lars Løkke Rasmussen udskriver valg én af dagene, siger Arne Olivius, som er initiativtager til Fælleslisten på Sjælland.

Partiet kæmper mod centraliseringen af Danmark og har allerede haft stor succes i Vestjylland. Ved regionsrådsvalget i november opnåede partiet 47,9 procent af stemmerne i Holstebro Kommune og 44 procent af stemmerne i Struer Kommune. Og kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch mener, at partiet har gode chancer og at især Venstre bør tage sig i agt for den nye konkurrent.

- Det, der kaldes "Den rådne banan", er områder af Danmark, hvor Venstre traditionelt har stået stærkt. Derfor er det et specielt problem for Venstre, at der nu kommer et parti, der samler borgerne i de områder, siger han i dag til Berlingske Tidende.

Partiet er netop nu ved at udarbejde et partiprogram og den 4. august stifter partiet en lokalafdeling for hele region Sjælland ved en generalforsamling i Næstved.

- Målet er at få Sjælland repræsenteret så bredt som overhovedet muligt og det er jeg sikker på nok skal lykkes, siger Arne Olivius.