Nyt listeriafund: Nu i oste

Søvind Mejeri A/S i Horsens tilbagekalder Kirks økologiske skimmeloste, fordi der er fundet listeria i nogle af dem. Ostene er solgt i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Netop som forbrugerne kunne begynde at glæde sig over, at den værste listeriastorm havde lagt sig, er bakterien dukket op i nogle økologiske skimmeloste.

Fødevarestyrelsen har tirsdag aften udsendt en pressemeddelelse om, at Søvind Mejeri A/S i Horsens tilbagekalder Kirks økologiske skimmeloste, da der er påvist Listeria monocytogenes i nogle af ostene.

Det drejer sig om følgende varer:

  • Kirks Økologiske Gedebrie, 150 g
  • Kirks Økologiske Camembert, 150 g
  • Kirks Økologiske Brie, 150 g

Alle oste på markedet frem til mindst holdbar til: 05-12-2014

Ostene er solgt i detailbutikker med videre i hele landet.

Spiser man fødevarer med listeria monocytogenes kan man opleve influenza-lignende symptomer såsom hovedpine og feber. I sjældne tilfælde kan listeria monocytogenes forårsage meningitis og blodforgiftning.

Forbrugerne rådes til enten af kassere ostene eller levere dem tilbage, hvor de er købt.

Udbrud i august kostede liv

I august udbrød der en decideret listeriaskandale, da det kom frem, at bakterien var fundet i flere af varerne fra Jørn A. Rullepølser i Hedehusene. Ud af de 38 personer, der blev fundet smittet med listeria afgik 16 ved døden inden for 30 dage, efter at de blev smittet.

Det har tidligere været fremme, at 7 af de listeriasmittede kom fra Region Sjælland. 5 af de personer, der har mistet livet, har alle sammen været indlagt på sygehuse her i regionen. Det drejer sig om sygehusene i Næstved, Slagelse, Nykøbing Falster og psykiatrien i Vordingborg, men da de også fejlede andre ting, ved man ikke med sikkerhed, om dødsfaldene skyldtes listeriabakterien.