¨

Nyt listeriafund: Nu i oste

Foto: TV ØST

Søvind Mejeri A/S i Horsens tilbagekalder Kirks økologiske skimmeloste, fordi der er fundet listeria i nogle af dem. Ostene er solgt i hele landet.

Netop som forbrugerne kunne begynde at glæde sig over, at den værste listeriastorm havde lagt sig, er bakterien dukket op i nogle økologiske skimmeloste.

Fødevarestyrelsen har tirsdag aften udsendt en pressemeddelelse om, at Søvind Mejeri A/S i Horsens tilbagekalder Kirks økologiske skimmeloste, da der er påvist Listeria monocytogenes i nogle af ostene.

Det drejer sig om følgende varer:

  • Kirks Økologiske Gedebrie, 150 g
  • Kirks Økologiske Camembert, 150 g
  • Kirks Økologiske Brie, 150 g

Alle oste på markedet frem til mindst holdbar til: 05-12-2014

Ostene er solgt i detailbutikker med videre i hele landet.

Spiser man fødevarer med listeria monocytogenes kan man opleve influenza-lignende symptomer såsom hovedpine og feber. I sjældne tilfælde kan listeria monocytogenes forårsage meningitis og blodforgiftning.

Forbrugerne rådes til enten af kassere ostene eller levere dem tilbage, hvor de er købt.

Udbrud i august kostede liv

I august udbrød der en decideret listeriaskandale, da det kom frem, at bakterien var fundet i flere af varerne fra Jørn A. Rullepølser i Hedehusene. Ud af de 38 personer, der blev fundet smittet med listeria afgik 16 ved døden inden for 30 dage, efter at de blev smittet.

Det har tidligere været fremme, at 7 af de listeriasmittede kom fra Region Sjælland. 5 af de personer, der har mistet livet, har alle sammen været indlagt på sygehuse her i regionen. Det drejer sig om sygehusene i Næstved, Slagelse, Nykøbing Falster og psykiatrien i Vordingborg, men da de også fejlede andre ting, ved man ikke med sikkerhed, om dødsfaldene skyldtes listeriabakterien.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App