Nyt kæmpe vejarbejde på vej på Køge Bugt-motorvejen

De op mod 30.000 pendlere fra Region Sjælland kan blive ramt af et nyt, stort vejarbejde på Køge Bugt-motorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det skal være skidt, før det bliver godt.

Det må de op mod 30.000 pendlere fra Region Sjælland nok indstille sig på at messe, når Vejdirektoratet i de kommende år går i gang med et nyt, stort vejarbejde på den hårdt prøvede trafikåre, Køge Bugt-Motorvejen.

Gravemaskinerne arbejder allerede nu på højtryk på at gøre motorvejen bredere mellem afkørslerne Greve S og Solrød S – men det vejarbejde når knapt at blive færdigt, før næste stykke af udvidelsen går i gang.

Det sker, når motorvejen mellem Egedesvej og Køge udvides fra 6 til 8 spor – et vejarbejde der først ventes afsluttet i 2018.

Har netop ansat rådgivere

Vejdirektoratet har netop ansat rådgivere til den nye strækning. Det bliver COWI - der skal arbejde med miljø, støjberegninger, veje, konstruktioner og belysning - ÅF Hansen og Henneberg  - der skal arbejde med signalanlæg og trafikledelse – Grontmij – der skal arbejde med natur-spørgsmål - og Skel.dk, der skal arbejde med opmåling.

- Vi har fået samlet et stærkt rådgiverteam, så vi for alvor kan komme i gang med næste etape og arbejde for en fuld udbygning af Køge Bugt Motorvejen helt ned til Køge. Først tager vi hul på processen frem mod ekspropriationerne og så skal vi have udbudt strækningen og finde de entreprenører, som skal stå for udbygningen, siger projektleder Preben T. Pedersen i en pressemeddelelse.