Nye uddannelser kommer blandet fra start: Sygeplejerskeuddannelse jubler

Ny sygeplejerskeuddannelse i Holbæk kommer godt fra start, imens det halter med at hive ingeniørerne til Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter tallene for årets studieoptagelse er offentliggjort ser det ud til, at den nye sygeplejerskeuddannelse i Holbæk kommer godt fra start. 

Nu er 64 studerende blevet optaget på den sygeplejerskeuddannelse i Holbæk, som Absalon fra i år tilbyder i samarbejde med Holbæk, Lejre, Odsherred og Kalundborg Kommuner og Holbæk Sygehus.

- Der var 99 ansøgere, der søgte uddannelsen som førsteprioritet, så der har været rift om pladserne, siger Daniel Schwartz Bojsen, direktør for Professionshøjskolen Absalon.

quote Det viser en stor opbakning og interesse for en lokalt forankret sygeplejerskeuddannelse

Lone Bjørklund, vicedirektøren for Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus: - Vi er glade for, at vi kan rekruttere sygeplejestuderende

33 studerende starter denne sommer, mens de resterende 31 har studiestart til vinter.

vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Ny sygeplejerskeuddannelse skal forbedre samarbejde mellem region og kommune
vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Ny sygeplejerskeuddannelse skal forbedre samarbejde mellem region og kommune

- Det glæder mig rigtigt meget, især at vi har fået mange ansøgere fra lokalområdet. Det viser en stor opbakning og interesse for en lokalt forankret sygeplejerskeuddannelse, siger Daniel Schwartz Bojsen.

Vicedirektøren for Holbæk Sygehus, Lone Bjørklund, er også godt tilfreds med det pæne antal ansøgere.

- Vi er virkelig glade for, at der har været den store interesse, og at vi kan rekruttere sygeplejestuderende. Vi glæder os til at tage imod dem, siger hun til TV ØST.

I alt er 625 ansøgere blevet tilbudt plads på Absalons sygeplejerskeuddannelser i Region Sjælland, der udbydes i i alt fem byer. Uddannelsen er blevet oprettet med henblik på at skab en sammenhængen mellem det regionale og det kommunale.

- Jeg tror, det her bliver banebrydende og en ny måde at tænke uddannelse på. Vi har haft et tæt samarbejde med Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Lejre og Professionshøjskolen Absalon, og det er en ny måde, hvor vi skaber en anden sammenhæng mellem sektorerne og kommunerne, siger Lone Bjørklund.

Færre ansøgere til ingeniøruddannelsen i Kalundborg

Til gengæld ser det ikke så lyst ud i Kalundborg, hvor en ny uddannelse, der blev oprettet sidste år, skal lokke kommende ingeniører til Kalundborg.

- Jeg havde håbet på endnu flere på vores ingeniøruddannelse i Kalundborg. Vi har haft en lille nedgang i forhold til sidste år.

Direktøren for Professionshøjskolen Absalon har et bud på, hvorfor der er kommet færre ansøgere end sidste år:

- Jeg tror særligt, det skyldes, at det er blevet lidt sværere at komme ind, end det har været sidste år. Der er nu stillet krav om, at man skal have haft kemi på B-niveau. Det gør, at færre er kvalificeret til at søge ind. siger Daniel Schwartz Bojsen, direktør på Professionshøjskolen Absalon, til TV ØST.

undervisning_ucsj.jpg
Læs også
Ny ingeniøruddannelse lokker studerende til Kalundborg
undervisning_ucsj.jpg
Læs også
Ny ingeniøruddannelse lokker studerende til Kalundborg

Direktør: - Vi skal være bedre til at markedsføre uddannelsen

Den nye ingeniøruddannelse blev oprettet med henblik på, at den vestsjællandske region skulle fostre sine egne ingeniører til gavn for mange af de store industrivirksomheder i området, som har svært ved at skaffe de rigtige folk.

Ifølge direktøren for Absalon vil skolen nu arbejde målrettet på, at flere unge bliver kvalificeret til at kunne søge ind på uddannelsen.

- Vi skal også have fokus på at tale med gymnasierne, så flere får taget de fagkombinationer, imens de går på gymnasiet. Det der er interessant med den uddannelse er, at den har et tæt samarbejde med de store, omkringliggende virksomheder.

Daniel Schwartz Bojsen håber dog på at afhjælpe problemet ved at styrke markedsføringen af uddannelsen.

- Vi har helt klart en opgave fremadrettet i forhold til at være bedre til at markedsføre og tale med de unge om, at det er en god idé at uddanne sig til civilingeniør.

Daniel Schwartz Bojsen
Læs også
Absalons direktør om afviste studerende: - Vi ville gerne optage flere
Daniel Schwartz Bojsen
Læs også
Absalons direktør om afviste studerende: - Vi ville gerne optage flere

Nyhedsoverblik